Valentijnskoekjes met chocolade

(3)

Overheerlijke valentijnskoekjes met chocolade, extra lekker door een laagje roomkaas tussen 2 brosse koekjes. Verras je geliefde, gegarandeerd een hit!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-02-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-12-2021

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Hapjes en snacks
Valentijnskoekjes met chocolade

Ingrediënten


  • 110 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 140 ml zonnebloemolie
  • 200 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 gram cacao poeder
  • 275 gram bloem
  • 50 gram roomkaas
  • 50 ml slagroom
  • 1 theelepel poedersuiker
  • optioneel: gesmolten chocolade om in te dippen, wij gebruikten melk chocolade
  • optioneel: roze versiering

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer
  • huishoudfolie
  • deegroller
  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • hartjesvorm uitsteker
  • kleine pan met passende kom (voor bain-marie)
  • afkoelrek

Valentijnskoekjes met chocolade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/valentijnskoekjes-met-chocolade


Voorbereiding – 40 minuten

Klop de boter luchtig samen met de suiker. Voeg de olie, het ei en vanille extract toe en meng tot een glad mengsel.

Meng de bloem met bakpoeder, zout en cacao en voeg dit langzaam toe aan het mengsel. Meng tot een glad beslag. Zet het beslag een half uur in de koelkast. 

Valentijnskoekjes met chocolade
Valentijnskoekjes met chocolade

Valentijnskoekjes met chocolade afmaken – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol ondertussen het deeg uit, het makkelijkste gaat dit door het tussen huishoudfolie te leggen.

Gebruik een hartjesvorm koekjes uitsteker en haal hartjes uit het deeg. Leg de koekjes op de bakplaat met bakpapier erop, en bak de koekjes af in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van je oven.

Laat de koekjes afkoelen op een afkoelrek. Klop de slagroom met 1 theelepel poedersuiker tot deze yoghurt-dikte is. Meng dit samen met de roomkaas tot een glad mengsel.

Het makkelijkste kun je deze in een spuitzak doen, maar je kunt het ook over de koekjes verdelen met een lepel. Plak zo 2 koekjes tegen elkaar aan en smelt ondertussen de chocolade.

Dip de dubbele koekjes (zover je wil!) in gesmolten chocolade, daarna in de roze versiersels. Laat de chocolade uitharden en geniet van deze heerlijke koekjes met chocolate!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-02-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-12-2021


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Valentijnskoekjes met chocolade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.