Ingrediënten
- 110 gram roomboter op kamertemperatuur
- 140 ml zonnebloemolie
- 200 gram suiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 40 gram cacao poeder
- 275 gram bloem
- 50 gram roomkaas
- 50 ml slagroom
- 1 theelepel poedersuiker
- optioneel: gesmolten chocolade om in te dippen, wij gebruikten melk chocolade
- optioneel: roze versiering

Kookgerei
- elektrische mixer
- huishoudfolie
- deegroller
- oven
- bakplaat met bakpapier
- hartjesvorm uitsteker
- kleine pan met passende kom (voor bain-marie)
- afkoelrek
Voorbereiding — 40 minuten
Klop de boter luchtig samen met de suiker. Voeg de olie, het ei en vanille extract toe en meng tot een glad mengsel. Meng de bloem met bakpoeder, zout en cacao en voeg dit langzaam toe aan het mengsel. Meng tot een glad beslag. Zet het beslag een half uur in de koelkast.

Valentijnskoekjes met chocolade afmaken — 40 minuten
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Rol ondertussen het deeg uit, het makkelijkste gaat dit door het tussen huishoudfolie te leggen. Gebruik een hartjesvorm koekjes uitsteker en haal hartjes uit het deeg. Leg de koekjes op de bakplaat met bakpapier erop, en bak de koekjes af in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van je oven. Laat de koekjes afkoelen op een afkoelrek.
Klop de slagroom met 1 theelepel poedersuiker tot deze yoghurt-dikte is. Meng dit samen met de roomkaas tot een glad mengsel.
Het makkelijkste kun je deze in een spuitzak doen, maar je kunt het ook over de koekjes verdelen met een lepel. Plak zo 2 koekjes tegen elkaar aan en smelt ondertussen de chocolade. Dip de dubbele koekjes (zover je wil!) in gesmolten chocolade, daarna in de roze versiersels. Laat de chocolade uitharden en geniet van deze heerlijke koekjes met chocolate!
Geef een reactie