Uienbeignets

(1)

Deze uienbeignets zitten boordevol kruiden! Een simpel beslag dat gefrituurd wordt tot perfectie. Kan eventueel geserveerd worden met een simpele saus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-06-2021

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Uienbeignets

Ingrediënten


  • 250 gram uien
  • handvol verse peterselie
  • 1 limoen
  • 1 knoflookteen
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1/2e theelepel gemalen komijn
  • 1/2e theelepel gemalen koriander
  • peper en zout naar smaak
  • 70 ml water

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • 2 middelgrote kommen
  • optioneel: keukenmachine / food processor
  • frietpan of braadpan met laag zonnebloemolie
  • keukenpapier
  • schuimspaan
  • 2 lepels

Uienbeignets Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/uienbeignets


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de uien en knoflookteen. Je kunt ervoor kiezen om het beslag in de keukenmachine fijn te malen, of zelf de ui en knoflook met een koksmes fijn snijden.

Hak dan ook de peterselie fijn en maak een beslag van ui, knoflook, peterselie, het sap van een limoen, de kruiden, water en bloem.

Zorg ervoor dat het beslag goed op smaak is en voeg eventueel een beetje extra zout toe. 

Uienbeignets
Uienbeignets

De uienbeignets afmaken -- 10 minuten

Verwarm een laag frituurolie en zet een middelgrote kom met keukenpapier klaar. Gebruik 2 lepels om hoopjes van het beslag voorzichtig in de olie te laten zakken.

Voeg niet teveel hoopjes tegelijk aan de olie toe. Draai na enkele minuten zodat alle kanten mooi goudbruin zijn. Herhaal tot al het beslag is gefrituurd en serveer direct. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-06-2021


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Uienbeignets

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.