Uien risotto

(0)

Deze uien risotto heeft qua smaak iets weg van de klassieke uiensoep. Een makkelijke en vegetarische risotto die binnen 40 minuten op tafel staat.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-06-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Uien risotto

Ingrediënten


  • 4 uien
  • 2 knoflooktenen
  • klontje boter
  • 300 gram risotto rijst
  • aantal takjes tijm
  • 100 gram geraspte grana padano (of andere kaas)
  • scheut droge witte wijn
  • 750 ml groenten- of kippenbouillon
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • siliconen spatel

Uien risotto Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/uien-risotto


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd de uien in (halve) dunne ringen en de knoflook grof. Verwarm de bouillon en zet deze opzij. 

Uien risotto
Uien risotto

De uien risotto afmaken – 30 minuten

Verhit een klontje boter in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de rijst nog enkele minuten mee samen met de takjes tijm tot de rijst glazig begint te worden.

Blus af met een scheut droge witte wijn. Schenk de bouillon beetje bij beetje erbij en roer af en toe. Wacht met de volgende lepel toevoegen tot de vorige volledig is opgenomen.

Het kan zijn dat de rijst al gaar is zonder dat je alle bouillon hebt gebruikt. Breng de risotto op smaak met de helft van de geraspte kaas, peper en zout.

Verwijder de tijm takjes en serveer met extra geraspte kaas, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-06-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022


Waardeer dit recept!
0 stemmen

0 reacties op Uien risotto

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.