Zelf tzatziki maken

(34)

Heerlijk en simpel recept voor Griekse tzatziki. Lekker om bij rundvlees, varkensvlees en lamsvlees te serveren. Recept voor 10 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-12-2014, dit recept is voor 10 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Sauzen
Zelf tzatziki maken

Ingrediënten


  • 2 komkommers
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 liter Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Zeef
  • Rasp
  • Lepel

Zelf tzatziki maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-tzatziki-maken


Voorbereiding -- 5 minuten

Snijd de twee komkommers doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Een handige manier om de zaadlijsten te verwijderen is door gebruik te maken van een lepel.

Rasp de komkommers op een niet te grove of fijne stand. Doe de geraspte komkommer in de zeef en laat 5 tot 10 minuten uitlekken. Snijd in de tussentijd de teentjes knoflook fijn.

Knijp dan het meeste vocht uit de komkommer door deze met een lepel tegen de zeef aan te drukken. 

Zelfgemaakte tzatziki
Zelfgemaakte tzatziki

De zelfgemaakte tzatziki afmaken -- 5 minuten

Meng de Griekse yoghurt in een grote kom samen met de fijngesneden teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie en de geraspte komkommer.

Voeg zout naar smaak toe. Een tzatziki is heerlijk om te serveren met vlees zoals rundvlees, varkensvlees en lamsvlees of bijvoorbeeld bij een mixed grill of stoofvlees. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-12-2014, dit recept is voor 10 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
34 stemmen

0 reacties op Zelf tzatziki maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.