Truffade

(15)

Truffade is een streekgerecht uit de Auvergne (Frankrijk). Wie houdt er nou niet van de combinatie van aardappels, kaas, knoflook en spekjes, mm!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-01-2024

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Truffade

Ingrediënten


  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 300 gram Cantal kaas
  • 100 gram spekjes
  • 1 knoflookteen
  • boter
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse peterselie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel

Truffade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/truffade


Voorbereiding – 30 minuten

Schil de aardappels en snijd in vrij dikke plakken. Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak de aardappelplakken ongeveer 20 minuten lang op middelhoog vuur.

Roer de aardappelen af en toe om zodat ze evenredig gaar worden. Snijd de kaas in blokjes en zet opzij. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn, hak de peterselie fijn en zet ook deze opzij. 

Truffade
Truffade

Truffade afmaken – 10 minuten

Zet het vuur hoger en bak de spekjes enkele minuten mee. Breng op smaak met peper en zout en bak tot de aardappels en spekjes beginnen te kleuren. Voeg de kaasblokjes en fijngesneden knoflook toe zodra de aardappels gaar zijn geworden.

Roer de kaas door de aardappels en je zult merken dat deze kaas erg snel smelt. Roer op het laatste de peterselie erdoor en serveer direct met een salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-01-2024


Waardeer dit recept!
15 stemmen

Truffade: Veel gestelde vragen

Waar komt Truffade vandaan?

Truffade is een typisch boerengerecht dat uit de Auvergne in Frankrijk komt. 

Wat voor soort kaas kan ik het beste gebruiken?

Om een lekkere truffade te maken kun je het beste gebruik maken van Tome de Cantal kaas, kun je dit niet vinden dan kun je ook Tome de Savoie, Gruyère of Comté kaas gebruiken. Het gaat vooral om de smaak en hoe goed de kaas smelt. Gewone geraspte jonge kaas zal niet zo goed smelten als een Cantal kaas. Je kunt het beste de kaas uit de koelkast halen voordat je deze gaat gebruiken.

4 reacties op Truffade

Sylvia Burger plaatste op 13-01-2019 om 10:47:12

Goedemorgen,

Wat zou ik kunnen gebruiken i.p.v. Cantalkaas?

Groetjes, Sylvia

Ohmydish plaatste op 13-01-2019 om 11:02:56
Goedemorgen Sylvia, Cantal kaas is veel te koop in Nederland maar mocht je deze dan toch niet kunnen vinden is de Gruyère een redelijk goede vervanger. Groetjes
T. Kok plaatste op 13-02-2019 om 12:18:35

Hallo, Is Comte ook goed te gebruiken als alternatief? Groet, Tanya

Ohmydish plaatste op 13-02-2019 om 15:38:45
Hallo Tanya, dat zou ook prima moeten kunnen :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.