Traditionele Roemeense kippen noedelsoep

(12)

Maak je eigen kippenbouillon om deze fantastische traditionele Roemeense kippen noedelsoep te maken. Geserveerd met groenten en noedels naar keuze.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Traditionele Roemeense kippen noedelsoep

Ingrediënten


  • 1 hele kip
  • 3 liter water
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 grote wortel
  • 100 gram knolselderij
  • grote handvol verse peterselie en vers maggiekruid
  • 1 blik tomatenstukjes
  • ongeveer 100 gram noedels naar keuze, je kunt ook spaghetti of vermicelli gebruiken
  • 1 citroen
  • olijfolie of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • 2 grote pannen met deksel
  • dunschiller
  • vergiet

Traditionele Roemeense kippen noedelsoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/traditionele-roemeense-kippen-noedelsoep


Kippenbouillon maken – 2 uur

Als je een verse kip gebruikt, zoals wij, dien je deze eerst goed te wassen met koud water. Onze was heel erg vers, daarom moesten we deze eerst enkele minuten koken in water en daarna het water weggooien.

Bij kip uit de supermarkt is dit niet nodig. Vul dan de pan opnieuw met water, de kip en de verse peterselie en maggiekruid.

Zodra het begint te koken, draai je het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen met een deksel op de pan. Dit kun je het beste zo lang mogelijk doen voor de meeste smaak, maar op zijn minst een uur. 

Snijd ondertussen de groenten. Pel de ui en snijd deze zo fijn mogelijk. Schil de wortel en knolselderij en snijd deze in gelijke blokjes.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze dan ook in blokjes. 

Traditionele Roemeense kippen noedelsoep
Traditionele Roemeense kippen noedelsoep

De Traditionele Roemeense kippen noedelsoep afmaken – 15 minuten

Verhit olie in de 2e grote pan en fruit de ui enkele minuten aan. Voeg dan de blokjes paprika, wortel en knolselderij toe en bak nog enkele minuten.

Schenk het blik tomaten erbij en laat het nogmaals enkele minuten meebakken. Plaats dan het vergiet bovenop de pan en schenk de kippenbouillon erbij.

Op deze manier kun je de bouillon meteen opvangen in de juiste pan zonder de kippenbotten. Laat de soep op laag vuur nog even koken tot de groenten bijna zacht genoeg zijn.

Breek de noedels in stukjes, anders is het lastig om ze te eten, en voeg toe aan de soep. Haal het kippenvlees van de botten, snijd in kleine stukjes en voeg ook deze toe aan de soep.

Breng de soep op smaak met sap van 1 citroen, peper en zout. In Roemenië houden ze van een zurige soep, maar je kunt net zoveel citroensap toevoegen tot het naar jou smaak is.

Garneer met peterselie, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Traditionele Roemeense kippen noedelsoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.