Traditionele Duitse schnitzel

(16)

Zo lekker en simpel, een traditionele Duitse schnitzel is klaar in maar 20 minuten tijd. Geserveerd met een schijfje citroen. Recept voor 3 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-01-2016, dit recept is voor 3 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten
Traditionele Duitse schnitzel

Ingrediënten


  • 2 middelgrote eieren
  • Bloem
  • Paneermeel
  • Peterselie
  • 1 citroen
  • 3 dunne karbonades zonder bot
  • Zout en peper
  • Zonnebloemolie (staat niet op de foto)

Kookgerei nodig


  • Grote bakpan
  • 3 diepe borden
  • Keukenpapier
  • Garde
  • 1 groot bord
  • Vleeshamer met een platte zijde (optioneel)

Traditionele Duitse schnitzel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/traditionele-duitse-schnitzel


Voorbereiding -- 10 minuten

Traditionele Duitse schnitzels zijn gemaakt van dun gesneden karbonades, je kunt een vleeshamer met platte zijde gebruiken om een ietswat dikkere karbonade dunner te slaan.

Breng beide kanten van het vlees licht op smaak met peper en zout. Leg de 3 diepe borden naast elkaar. Voeg bloem toe aan 1 van de borden. Klop 2 eieren los in een ander bord en voeg paneermeel toe aan het laatste bord.

Dip de karbonades eerst in de bloem, en bedek het hele vlees met de bloem. Voeg de bebloemde karbonade dan toe aan het bord met het ei. Bedek beide kanten van het vlees met het ei en paneer deze in het laatste bord met het paneermeel.

Druk het paneermeel niet (te) hard in het vlees. 

Traditionele Duitse schnitzel
Traditionele Duitse schnitzel

De traditionele Duitse schnitzel bakken -- 10 minuten

Giet de zonnebloemolie in een grote bakpan, nét genoeg om de schnitzels te laten "zwemmen", maar niet onder de olie te leggen. Controleer of de temperatuur goed is door er een klein stukje keukenpapier in te dippen.

Als er bubbels ontstaan, dan is de olie heet genoeg en kun je de schnitzels in de bakpan leggen. Bak de schnitzels 2 tot 3 minuten aan elke kant, of tot goudbruin.

Leg op een groot bord een laag keukenpapier. Haal de schnitzels uit de pan en plaats deze op het keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen. Serveer met een schijfje citroen.

Garneer de traditionele Duitse schnitzels met een aantal takjes peterselie, of een saus naar keuze. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-01-2016, dit recept is voor 3 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

0 reacties op Traditionele Duitse schnitzel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.