Deze tortilla ovenschotel met pulled chicken heeft maar weinig ingrediënten. Kip en barbecuesaus is altijd een goede combinatie, zeker met de zoute chips.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-06-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-06-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/nachos-met-pulled-chicken
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook de kipfilets ongeveer 10 - 15 minuten in het kokende water. De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilets, controleer of ze volledig gaar zijn.
Gebruik 2 vorken om 'pulled chicken' te maken en verwijder dan eventueel ook meteen overtollig vet en spieren. Je kunt de barbecuesaus eventueel zelf maken volgens dit recept.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Laat de kidney bonen uitlekken en spoel ze eventueel schoon met water om het vocht uit het blik eraf te spoelen.
Snijd de bosui in niet te dunne ringen en zet opzij.
Breng de pulled chicken op smaak met ongeveer 150 ml barbecuesaus. Verdeel de tortilla chips over een ovenschotel en verdeel hier een flinke handvol geraspte mozzarella overheen.
Verdeel de bonen over de tortilla chips en verdeel hier dan de pulled chicken overheen. Maak af met een flinke handvol geraspte mozzarella en bak de ovenschotel ongeveer een kwartier in de oven.
De ovenschotel is klaar als de kaas gesmolten is. Serveer de ovenschotel direct met eventueel extra barbecuesaus en bosui bovenop, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-06-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-06-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.