Deze nachos met kip zijn heerlijk krokant, kruidig en met een heerlijke laag salsa. Staat binnen 3 kwartier op tafel.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/nachos-met-kip
Pel de rode ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in kleine stukjes. Meng de tomaten met de rode ui en knoflook.
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de Spaanse peper en snijd deze in ringen en zet opzij. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.
Meng kip met de Mexicaanse kruiden en zet opzij. Pers het sap uit de limoen en laat de bonen en maïs uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit een scheutje olie in een bakpan en bak hierin de kipblokjes enkele minuten.
Voeg het limoensap samen met de bonen en maïs toe en bak nog enkele minuten langer. Verdeel het mengsel over de bodem van een grote ovenschaal. Verdeel hier dan het tomatenmengsel over en plaats her en der een ringetje Spaanse peper.
Verdeel her en der een lepel crème fraîche en verdeel hier dan een flinke laag tortilla chips overheen. Plaats nog eens her en der een ringetje peper en verdeel dan de beide geraspte kazen over de bovenkant.
Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven, of tot de kaas mooi gesmolten is geworden. Serveer de nachos met kip eventueel met wat extra crème fraîche, smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.