Een feestelijk en vegetarisch voorgerecht voor de feestdagen. Dit torentje van knolselderij en geitenkaas is verrassend makkelijk te maken!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/torentje-van-knolselderij-en-geitenkaas
Voor een niet-vegetarische versie passen hier gebakken spekjes ook erg goed bij, strooi ze dan samen met de walnoten rondom.
Schil de knolselderij en snijd deze in niet al te dikke plakken. Gebruik een ronde uitsteker om rondjes uit de rauwe knolselderij te steken, zorg dat deze ongeveer even groot als de appel zijn. Hak de walnoten grof en snijd de rol geitenkaas in niet al te dikke plakken en zet opzij.
Verhit een grill pan op hoog vuur en besprenkel de knolselderij plakken ruim met olijfolie. Grill enkele minuten aan beide kanten, ze zijn goed als ze al bijna helemaal gaar zijn en bestrooi deze dan met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het klokhuis uit de appels met een appelboor en snijd de appels in even dikke plakken als de knolselderij.
Plaats 4 plakken gegrilde knolselderij op een bakplaat. Plaats hier een plak appel op gevolgd door een beetje tijmblaadjes. Leg hier dan een plak geitenkaas op, dan weer knolselderij, appel, tijm, geitenkaas en sluit af met knolselderij en geitenkaas. Leg her en der nog een takje tijm.
Bak de torentjes ongeveer 15 minuten lang in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de knolselderij en appelplakken. Verplaats de torentjes naar borden en bestrooi met meer tijm en de gehakte walnoten, serveer direct. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.