Tiramisu

(22)

Heerlijke zelfgemaakte tiramisu waar je familie en gasten om blijven vragen. Een klassiek toetje uit de Italiaanse keuken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-10-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-08-2023

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Tiramisu

Ingrediënten


  • 250 ml slagroom (ongezoete)
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 25 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • 500 gram mascarpone
  • 5 eetlepels likeur, je kunt hier allerlei soorten voor gebruiken en zelfs triple sec
  • 200 ml espresso
  • 250 gram lange vingers
  • cacaopoeder om mee te bestrooien

Kookgerei nodig


  • Elektrische mixer
  • 2 grote kommen
  • 1 kleine kom
  • Ovenschaal van ongeveer 30 bij 20 cm

Tiramisu Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tiramisu


Voorbereiding – 20 minuten

Voeg de slagroom toe aan de kom van de keukenmachine. Voeg 75 gram witte basterdsuiker toe en klop tot bijna stijf. Voeg de eidooiers toe aan een andere kom en voeg 25 gram suiker toe. 

Meng 5 minuten lang, of tot de eidooiers romig zijn. Voeg de mascarpone toe en meng opnieuw tot een glad mengsel. Vouw de slagroom voorzichtig door het ei-mengsel. 

Tiramisu
Tiramisu

De tiramisu afmaken – 10 minuten + 1 uur wachttijd

Roer espresso samen met de koffielikeur in een kleine kom. Dip dan 1 voor 1 de lange vingers in de koffie en leg deze langs elkaar op de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de lange vingers.

Herhaal deze stap voor de resterende lange vingers en mascarpone. Plaats de tiramisu tenminste 1 uur lang in de koelkast, het beste is om de tiramisu 2 uur lang te laten staan. Bestuif met cacaopoeder voordat je deze serveert. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-10-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-08-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

Tiramisu: Veel gestelde vragen

Wat zit er in een tiramisu?

Tiramisu wordt gemaakt met o.a. lange vingers, mascarpone, koffie en likeur.

Wat voor alcohol zit er in tiramisu?

Voor een klassieke Italiaanse tiramisu gebruik je Marsala, dit is een zoete Siciliaanse dessertwijn. Je kunt andere soorten likeur gebruiken zoals koffielikeur, amaretto, sinaasappellikeur, limoncello en nog veel meer.

Hoe lang op voorhand kun je tiramisu maken?

Een tiramisu is een dag later het lekkerste, alle smaken zullen dan zijn ingetrokken. Wacht wel met het bestrooien met cacaopoeder tot vlak voor het serveren, anders zal deze donker kleuren door het vocht in de tiramisu en dat ziet er niet mooi uit.

0 reacties op Tiramisu

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.