Tiramisu met frambozen

(30)

Het zoet-zure van de frambozen komt goed tot zijn recht in deze tiramisu met frambozen. Klaar in 15 minuten, recept voor 6 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-10-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-06-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Tiramisu met frambozen

Ingrediënten


  • 40 lange vingers
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • Flinke hand bevroren frambozen
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eieren
  • 20 verse frambozen om mee te garneren

Kookgerei nodig


  • Klein kommetje
  • Grote kom + garde
  • Ovenschaal
  • Huishoudfolie

Tiramisu met frambozen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tiramisu-met-frambozen


Voorbereiding – 10 minuten

Ontdooi de frambozen en gebruik het sap om de lange vingers later in dit recept mee te dippen.

Combineer het frambozensap met 1 eetlepel witte basterdsuiker en 1 eetlepel citroensap in een klein kommetje. Zet deze aan de kant. Gebruik een garde om een glad mengsel te kloppen van de mascarpone, eidooiers en de resterende 3 eetlepels witte basterdsuiker.

Klop de eiwitten op totdat deze stijve pieken vormen. Vermeng het mascarpone mengsel samen met de opgeklopte eiwitten tot een glad mengsel. 

Tiramisu met frambozen
Tiramisu met frambozen

De tiramisu met frambozen afmaken – 5 minuten + wachttijd

Dip de helft van de lange vingers in het mengsel, doe dit 1 voor 1. Dip maar 1 kant van de lange vingers om te voorkomen dat deze zompig worden.

Verdeel de lange vingers over de bodem van een ovenschaal. Gebruik een vork om de bevroren frambozen te pletten en verdeel de stukjes bevroren frambozen over de lange vingers. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en frambozen.

Dip de andere helft van de lange vingers in het frambozensap en maak hiermee een nieuwe laag. Verdeel dan de rest van het mascarpone mengsel over de ovenschaal en maak deze af met verse frambozen.

Bedek met huishoudfolie en plaats de tiramisu in de koelkast voor tenminste 4 uur, liefst een nacht. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-10-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-06-2023


Waardeer dit recept!
30 stemmen

0 reacties op Tiramisu met frambozen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.