Thaise ingelegde radijsjes

(2)

Deze Thaise ingelegde radijsjes zijn heerlijk door een salade of noedels. Eens een andere manier om radijsjes in te maken, met sojasaus en knoflook.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-08-2019, dit recept is voor 10 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Bijgerechten
Thaise ingelegde radijsjes

Ingrediënten


  • 3 bosjes radijsjes (gebruik een soort radijs naar keuze)
  • 2 knoflooktenen
  • 400 ml water
  • 50 ml zoute sojasaus
  • 100 ml mirin, rijstwijn
  • 100 gram suiker

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • mandoline of gebruik een mes
  • 2 middelgrote steriele weckpotten
  • sauspan

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/thaise-ingelegde-radijsjes


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de radijsjes goed en verwijder de bladeren.

Snijd de radijsjes in dunne plakjes, dit kun je het makkelijkste met een mandoline doen, maar met een mes gaat natuurlijk ook.

Zorg ervoor dat de weckpotten gesteriliseerd zijn, dit kun je makkelijk doen door ze enkele minuten te koken in kokend water.

Verdeel de plakjes radijs over de weckpotten. 

Thaise ingelegde radijsjes
Thaise ingelegde radijsjes

De Thaise ingelegde radijsjes afmaken – 10 minuten

Voeg water, suiker en fijngesneden knoflook toe aan een sauspan en verwarm dit tot de suiker is opgelost.

Voeg dan de mirin en sojasaus toe en verwarm het dan nog kort. Schenk het mengsel, zo heet mogelijk, over de radijsplakjes tot net onder de rand en sluit de weckpot direct. Laat het geheel nu volledig afkoelen.

Tip: je kunt deze gemarineerde radijsplakjes nu erg lang bewaren, als deze bewaard worden op een donkere plek met zo min mogelijk temperatuurschommelingen.

Deze radijsplakjes zijn erg lekker gemengd door een salade zoals bijvoorbeeld bij een noedelsalade. Extra lekker met sesamzaadjes, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-08-2019, dit recept is voor 10 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Thaise ingelegde radijsjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.