Thaise biefstuk salade

(8)

Een heerlijke Thaise biefstuk salade, een beetje pittig en tegelijkertijd fris van de limoen. Voeg kastanje champignons toe voor een herfstige tint.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-11-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-08-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Thaise biefstuk salade

Ingrediënten


  • 2 biefstukken
  • ongeveer 8 kastanje champignons
  • gemengde sla naar keuze (wij gebruikten sla melange met een beetje wortel stukjes erdoor)
  • 1 bosui
  • 1/2e komkommer
  • handvol cherry tomaatjes
  • 1 limoen (sap + rasp)
  • ongeveer 4 eetlepels (glutenvrije) sojasaus
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 theelepel chili vlokken
  • handvol muntblaadjes
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • middelgrote bakpan
  • kleine kom

Thaise biefstuk salade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/thaise-biefstuk-salade


Voorbereiding – 15 minuten

Maak een simpele saus door rasp en sap van een limoen te mengen met sojasaus, bruine basterdsuiker, chili vlokken, peper en zout.

Maak de kastanje champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd de champignons in kwarten. Snijd de komkommer in halve dunne plakjes en de bosui in fijne ringetjes.

Halveer de cherry tomaatjes en snijd de biefstukken in stukjes. Was en droog de sla indien dit nodig is.

Thaise biefstuk salade
Thaise biefstuk salade

Thaise biefstuk salade afmaken – 5 minuten

Verhit olie in de middelgrote bakpan en bak de kastanjechampignons kort aan. Voeg dan ook de stukjes biefstuk toe en bak deze een minuut.

Voeg de soja saus toe en verwarm het geheel enkele minuten, zorg dat de biefstuk niet te doorbakken zal worden.

Verdeel sla, cherry tomaatjes, komkommer, gebakken biefstuk mengsel en als laatste bosui en een aantal muntblaadjes over 2 borden. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-11-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-08-2022


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Thaise biefstuk salade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.