Tempura van courgette met paprika dip

(8)

Deze knapperige tempura van courgette met paprika dip is heerlijk als snack, tijdens de borrel, als bijgerecht of tijdens de lunch!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-11-2021

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Tempura van courgette met paprika dip

Ingrediënten


  • 1 courgette
  • 5 eetlepels tempurameel
  • ongeveer 5 eetlepels koolzuurhoudend water
  • 2 eetlepels fijn geraspte grana padano
  • zonnebloem- of andere neutrale olie om te frituren

Ingrediënten paprika dip


Kookgerei nodig


  • frituurpan of braadpan met dikke bodem
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • garde

Tempura van courgette met paprika dip Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tempura-van-courgette-met-paprika-dip


Voorbereiding -- 10 minuten

Verhit zonnebloemolie tot 180 graden Celsius in een frituurpan of braadpan met dikke bodem.

Pureer een gegrilde rode paprika en roer de paprikapuree samen met 3 eetlepels fijn geraspte grana padano en 2 eetlepels crème fraîche. 

Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd de courgette in vrij dikke stukken. 

Tempura van courgette met paprika dip
Tempura van courgette met paprika dip

Tempura van courgette met paprika dip afmaken -- 20 minuten

Maak een glad tempurabeslag, vermeng hiervoor tempura meel en koolzuurhoudend water. Roer er dan 2 eetlepels fijn geraspte grana padano doorheen. Het beslag moet ietswat dik zijn, om er zeker van te zijn dat de courgette goed bedekt wordt. 

Waarom je koolzuurhoudend water moet toevoegen, en geen kraanwater. Het koolzuurhoudend water zorgt voor kleine bubbels in het beslag, deze gaatjes worden groter zodra het beslag in contact komt met hete olie. Dit zorgt uiteindelijk voor een krokante(re) korst.

Haal de courgette door het tempurabeslag en frituur tot goudbruin aan beide kanten, voeg niet teveel tegelijk toe aan de olie en serveer direct met de paprika dip. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-11-2021


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Tempura van courgette met paprika dip

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.