Een klassieke tartiflette, met aardappels, room, spek en kaas. Deze tartiflette courgette is eens iets anders, heerlijk gevulde courgette.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-09-2018, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tartiflette-courgette
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vul de middelgrote pan met water en breng aan de kook.
Schil en was de aardappels en snijd deze in plakken, niet al te groot want ze moeten in de courgette passen. Kook de aardappelschijfjes gaar, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de aardappels.
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de courgette door de helft en verwijder het binnenste gedeelte met een lepel. Besprenkel de courgette met olijfolie, peper en zout. Bak de courgette in de oven voor ongeveer 10 minuten.
Maak ondertussen de vulling. Bak de spekjes in de grote bakpan voor enkele minuten, voeg dan ook de knoflook en sjalotjes toe.
Schenk de room erbij en breng aan de kook. Giet de aardappels af en voeg ze toe aan de bakpan. Breng de vulling op smaak met peper en zout en verdeel dit over de courgettes.
Snijd de Reblochon (of Camembert) in plakken en verdeel dit over de courgettes. Bak de tartiflette nogmaals in de oven voor ongeveer 10 minuten, tot de kaas mooi goudbruin is. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-09-2018, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-07-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.