• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Home
  • 🎄Kerstrecepten 2019 🎅🏻
  • Menugang ▾
    • Voorafjes
    • Tussengerecht
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Toetjes
    • Drankjes
  • Thema ▾
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Salades
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Snacks
    • Soep recepten
    • Taart en cake
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Kennisbank voor koken ▾
    • Basisrecepten
    • Keukenmateriaal
    • Kooktermen
    • Kruiden en specerijen
    • Vraag & antwoord
  • Blog
  • Recepten index ▾
    • Nieuwste recepten
    • Moestuin
    • Inmaken
    • Foodblogswap
  • Over ons
Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)

Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)

25 oktober 2018 door ohmydish Reageer

Deze zoetzure varkensreepjes ken je wellicht van bij de Chinees. Zeer makkelijk zelf te maken, om je vingers bij af te likken! Recept voor 4 personen.
Aantal pers.: 4 personen | Voorbereiding: 10 minuten | Kooktijd: 25 minuten | Moeilijkheid: Makkelijk

Ingrediënten

Let op: dit is een Chinees recept, het meeste gaat dus op gevoel.

  • 4 stuks varkensvlees naar keuze
  • Maizena
  • Zonnebloemolie
  • 1 fles tomatenketchup, de goedkoopste die je kunt vinden
  • Kristalsuiker
  • Standaard azijn
Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes) ingrediënten
Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes) ingrediënten

Kookgerei nodig

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Wok + wokbrander
  • Grote kom
  • Vergiet of zeef
  • Grote schuimspaan

Voorbereiding — 10 minuten

Ontdooi het vlees voordat je begint met de bereiding, mocht je gebruik maken van ingevroren vlees. Snijd het varkensvlees in vrij korte reepjes met behulp van de snijplank en koksmes. Je hoef het vlees niet verder schoon of vet-vrij te maken aangezien dit in de wok niet veel uit gaat maken. Doe het varkensvlees in een grote kom en bedek deze met vrij veel maizena. Wrijf en meng de maizena over de stukjes vlees heen, voeg eventueel meer maizena toe als het toch niet helemaal goed bedekt of te nat is. Het vlees moet helemaal droog en bedekt zijn met de  maizena, dit zorgt er namelijk voor dat er een heerlijke krokante laag om het vlees heen komt.

Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)
Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)

De tangcu liji bereiden — 25 minuten

Giet een flinke hoeveelheid zonnebloemolie in de wok en verwarm deze op middel-hoog vuur. Giet voldoende zonnebloemolie in de wok om al het vlees tegelijkertijd te kunnen bakken. Lukt dit niet? Gebruik dan minder olie en vlees en bak het in 2 delen. Zodra de olie warm is voeg je de varkensreepjes toe aan de hete olie. Bak deze op dezelfde manier als friet, niet teveel bij elkaar en zeker niet aan elkaar. Voeg ook niet teveel vlees in 1 keer toe aan de wok, het vlees zal namelijk aan elkaar gaan plakken en hiermee minder goed garen.

Bak het varkensvlees mooi krokant en ietswat bruin. Haal dan het vlees uit de wok met behulp van een grote schuimspaan en zeef. Plaats wel eerst een grote kom onder de zeef, giet dan de inhoud van de wok (dus ook de olie!) af.

Plaats de wok terug op het vuur en voeg dan een aantal flinke scheuten azijn toe. Let op: zorg voor een goede ventilatie, kokende azijn is namelijk zeer onprettig om te ruiken. Voeg dan een 4 – 5 tal eetlepels kristalsuiker toe, laat dit oplossen in de azijn door flink door te roeren. Giet (zodra de suiker opgelost is) de inhoud van ongeveer een halve fles goedkope tomatenketchup in de wok en roer dit tot 1 geheel. Je zoetzure saus is nu klaar.

Voeg de krokant gebakken varkensreepjes toe aan de saus, en meng deze goed door elkaar. Laat nog ongeveer een minuut opwarmen. Serveer direct met bijvoorbeeld rijst en een salade. Eet smakelijk!

Dit recept delen:

  • Pinterest
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Print

Ook lekker!

Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes) Ohmydish azijn, Chinees, kristalsuiker, maizena, olie, suiker, Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes), tangu liji, tomatenketchup, varken, varkensreepjes, varkensvlees, zoetzuur, zonnebloemolie Hoofdgerechten, Wokrecepten Chinees Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)Deze zoetzure varkensreepjes ken je wellicht van bij de Chinees. Zeer makkelijk zelf te maken, om je vingers bij af te likken! Recept voor 4 personen. 4 personen
0 0

Categorie: Hoofdgerechten, Wokrecepten Tags: azijn, Chinees, kristalsuiker, maizena, olie, suiker, Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes), tangu liji, tomatenketchup, varken, varkensreepjes, varkensvlees, zoetzuur, zonnebloemolie

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 5 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

Veronique van Ohmydish Hoi! Ik ben Véronique, woon in Zuid-Frankrijk, passie voor koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over mij / ons

Receptenteller

Er zijn al: 1343 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je net zoals 11.188 anderen 2 x per maand recepten in je inbox?

Archief bekijken

Instagram post 2197115524538091765_1458032450 MINI QUICHES -  Deze kleine quiches zien er ontzettend leuk uit, ze zijn makkelijk om te maken en ze zijn ook nog eens vegetarisch. Heerlijk als voorgerecht of hapje tijdens de feestdagen, of gewoon tijdens de borrel in het weekend. Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- rode kool mini quiches -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #groente #vegetarisch #vega #hapjes #borrel #voorgerecht #kerst #kerstmis #inspiratie #rodekool #miniquiche #quiche #hartigetaart
Instagram post 2196381082722769984_1458032450 Wil je tijdens de feestdagen liever een vegetarisch hoofdgerecht serveren? Dan is deze champignon Bourguignon echt een aanrader! Een heerlijke variant op de klassieke Franse stoofpot die al bij velen op tafel heeft gestaan. Bij jou ook binnenkort? Of misschien wel tijdens het kerstdiner? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- champignon bourguignon -- voor het recept. #ohmydish #recept #vega #vegetarisch #vegetarischhoofdgerecht #kerst #kerstrecept #inspiratie #kerstzondervlees #hoofdgerecht #bourguignon
Instagram post 2195643256515484113_1458032450 Voor mij persoonlijk hoort een mooi 'pronkstuk' bij de kerst. Juist niet veel vlees, maar wel goed vlees en dan héél veel heerlijke groente- en aardappelgerechten als bijgerechten. Zo'n tafel vol met vanalles, daar kan ik echt van genieten.⁠⠀
⁠⠀
Maar hoe bak je nou eigenlijk eendenborst? Ga naar ohmydish.nl voor een duidelijke uitleg, of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
En die bijgerechten, daar staan er ook ontzettend veel van op ohmydish.nl en er volgen er nog meer #ohmydish #recept #stapvoorstap #uitleg #eend #eendenborst #eendenborstbakken #pronkstuk #kerst #vlees #roodvlees 3instafood #kerstmis #inspiratie #kerstinspiratie #kerstmenu
Instagram post 2194942193693774235_1458032450 Goedemorgen! Hebben jullie een fijn weekend gehad?

Wij zijn sinds lange tijd weer eens met z’n 2en gaan uiteten. Het was heerlijk en we hebben genoten bij @lepigeonneau! De naam ken je misschien wel van #ikvertrek 😆

Anyhow, hoe vaak gaan jullie uiteten? 
#ohmydish #uiteten #restaurant #nieuwsgierig #weekend #wildmenu #wijn #madiran #frankrijk
Instagram post 2194237479099655719_1458032450 TULBANDJES - Zien deze mini tulband cakejes er niet schattig uit? Deze chocolade cakejes met kersen zijn super lekker en erg geschikt voor de feestdagen. Maar ook op een gewone dag zijn deze erg lekker. Chocolade en kersen blijven niet voor niks een klassieke combinatie die keer en op keer geweldig is. Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- mini chocolade tulband -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #chocolade #kersen #cake #bakken #bakdag #zondag #weekend #kerst #kerstrecept #inspiratie #instafood #zondagbakdag
Instagram post 2193594117527054890_1458032450 Goedemiddag! Eerst nog even tijd voor de lunch natuurlijk. Maar bij deze alvast een heerlijk ontbijt idee voor morgen, maar kan ook erg lekker zijn als toetje. Deze broodpudding is extra lekker met banaan, en een geweldige manier om oud brood op te maken want weggooien (of aan de kippen voeren) is zonde! ⁠⠀
⁠⠀
Mijn moeder maakte dit vroeger vaker, maar dan waren de stukjes brood niet zo zichtbaar als bij mijn versie. Het is maar net wat je voorkeur heeft! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- broodpudding -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #brood #pudding #ontbijt #broodpudding #toetje #banaan #stokbrood #baguette #zondag #weekend #fruit
Instagram post 2192786504132354422_1458032450 🎄ROLLADE 🤶🏻- Hebben jullie een fijne Sinterklaasavond gehad? Of vieren jullie het niet? Wij hebben zelf geen kinderen en ons neefje en nichtje wonen een beetje te ver weg, dus voor ons bleef het dit jaar bij speculaas, kruidnoten etc bakken/eten. ⁠⠀
⁠⠀
In de decembermaand plaats ik elke dag een nieuw recept, zoals deze heerlijke varkensrollade met een sausje van stroop. Echt een dikke aanrader, zo mals en kruidig! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- rollade -- voor het recept of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
#ohmydish #recept #kerst #kerstrecepten #december #feestmaand #kerstmis #rollade #varkensrollade #pronkstuk #kerstdiner #diner #stroop #appelstroop #saus #inspiratie #instafood #nieuwerecepten

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

Ohmydish.nl | Ohmydish.com | Ohmydish.fr |
Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten | Nieuwste recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.