Tamarinde-tomaten chutney

(6)

Deze tamarinde-tomaten chutney is een tikkeltje zoet en extra lekker door de kruiden en smaakvolle tomaten. Extra lekker bij je samosa's!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-05-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen
Tamarinde-tomaten chutney

Ingrediënten


  • 4 grote tomaten
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 1 kleine rode peper
  • 2 eetlepels tamarinde pasta
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 kruidnagels
  • 4 zwarte peperkorrels
  • zout naar smaak
  • neutrale olie (zoals zonnebloemolie)

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote sauspan
  • houten lepel
  • blender

Tamarinde-tomaten chutney Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tamarinde-tomaten-chutney


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd in grove stukken. Schil de gember wortel en snijd deze vrij fijn, hoe grover je deze zult snijden hoe langer de chutney op het vuur moet blijven.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper voor een mildere variant en snijd deze grof. 

Tamarinde-tomaten chutney
Tamarinde-tomaten chutney

Tamarinde-tomaten chutney afmaken -- 30 minuten

Verhit een beetje neutrale olie in een middelgrote sauspan en bak hier de gember en rode peper enkele minuten in. Kneus de zwarte peper en voeg deze samen met de kruidnagels toe.

Voeg dan ook de tamarinde pasta en bruine basterdsuiker toe. Voeg na enkele minuten de stukken tomaten toe en zet het vuur laag.

Laat ongeveer 20 minuten zachtjes garen, tot de gember zacht is geworden en de tomaten volledig stuk gekookt zijn. Pureer het geheel, dit kun je het makkelijkste met een blender doen.

Als de chutney nog niet de gewenste dikte heeft, omdat je tomaten bijvoorbeeld erg sappig waren, kun je deze nog even inkoken.

Breng op smaak met zout en geniet van deze heerlijke dipsaus bij bijvoorbeeld samosa's!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-05-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Tamarinde-tomaten chutney

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.