• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Home
  • 🎄Kerstrecepten 2019 🎅🏻
  • Menugang ▾
    • Voorafjes
    • Tussengerecht
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Toetjes
    • Drankjes
  • Thema ▾
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Salades
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Snacks
    • Soep recepten
    • Taart en cake
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Kennisbank voor koken ▾
    • Basisrecepten
    • Keukenmateriaal
    • Kooktermen
    • Kruiden en specerijen
    • Vraag & antwoord
  • Blog
  • Recepten index ▾
    • Nieuwste recepten
    • Moestuin
    • Inmaken
    • Foodblogswap
  • Over ons
Tafelzuur: zoetzure groenten

Tafelzuur: zoetzure groenten

25 juli 2019 door ohmydish Reageer

Zoetzure groenten zijn niet alleen lang houdbaar door ze in te maken, maar ze zijn ook nog eens het perfecte bijgerecht, net zoals augurken.
Aantal pers.: 10 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Kooktijd: 30 minuten | Moeilijkheid: Matig

Ingrediënten

  • 1 liter azijn
  • 1 liter water
  • sap en rasp van een citroen
  • 300 gram suiker
  • 3 eetlepels zout
  • 4 laurier
  • paar takjes vers bonenkruid (je kunt eventueel ook gedroogd bonenkruid of andere verse kruiden gebruiken zoals dille of tijm)
  • verschillende soorten groenten, je kunt hier eindeloos mee variëren.
    wij gebruikten:
    – 1 courgette (‘ronde de Nice’)
    – grote handvol radijsjes
    – 2 kleine komkommers (‘concombre blanc Parisien’)
    – 1 gele pâtisson
    – halve bloemkool
    – ongeveer 300 gram sperziebonen
Tafelzuur -- zoetzure groenten ingrediënten
Tafelzuur — zoetzure groenten ingrediënten

Kookgerei

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • middelgrote pan
  • maatbeker
  • steriele weckpotten – je kunt ze makkelijk zelf steriliseren door de pot en deksel enkele minuten te koken in kokend water

Voorbereiding — 30 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Was alle groenten. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en maak de bonen schoon door de uiteindes te verwijderen. Snijd de bonen in kleine stukjes. Kook de bloemkool roosjes enkele minuten in het kokende water en verplaats deze dan naar de grote kom. Breng het water opnieuw aan de kook en kook dan ook de bonen enkele minuten in het kokende water.

Als je groenten zoals pompoen of pâtisson gebruikt is het aan te raden deze te schillen. Verwijder het blad van de radijzen en snijd deze in plakjes. Snijd de courgette, pâtisson (of pompoen) en komkommer in kleine stukken en meng alle groenten in de grote kom.

Tafelzuur -- zoetzure groenten
Tafelzuur — zoetzure groenten

Zoetzure groenten afmaken — 30 minuten

Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Meng dit in een middelgrote pan met water, azijn, suiker, laurierblaadjes, bonenkruid en zout. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Verwijder de laurierblaadjes en het bonenkruid en proef of er meer zout of suiker nodig is.

Verdeel ondertussen de gemengde groenten over de weckpotten. Vul de weckpotten tot net onder de rand met het hete smaakvolle water. Draai de deksel erop en zet de potten ongeveer 10 minuten lang op de kop. Laat ze hierna volledig afkoelen, je zult merken dat het water licht roze zal kleuren als je radijzen hebt toegevoegd.

Deze gemengde groenten zijn heerlijke bij vele soorten gerechten, net zoals de bekende augurken. Bewaar in een koele plek, zo zijn de potten langer dan een jaar houdbaar. Geniet ervan!

Dit recept delen:

  • Pinterest
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Print

Ook lekker!

Tafelzuur: zoetzure groenten Ohmydish azijn, bloemkool, citroen, citroenrasp, citroensap, courgette, gedroogd bonenkruid, gele patisson, groenten inmaken, groentenmix inmaken, ingemaakte groenten, komkommer, laurier, laurierblaadjes, parijse komkommer, patisson, radijs, radijsjes, radijzen, ronde de nice, sperziebonen, suiker, tafelzuur, vers bonenkruid, water, zoetzure groenten, zout Bijgerechten, Vegetarische recepten Wereld Tafelzuur: zoetzure groentenZoetzure groenten zijn niet alleen lang houdbaar door ze in te maken, maar ze zijn ook nog eens het perfecte bijgerecht, net zoals augurken. 10 personen1 liter azijn1 liter watersap en rasp van een citroen300 gram suiker3 eetlepels zout4 laurierblaadjespaar takjes bonenkruid1 courgettehandvol radijsjes2 kleine komkommers.1 gele patissonhalve bloemkool300 gram sperziebonen
0 0

Categorie: Bijgerechten, Vegetarische recepten Tags: azijn, bloemkool, citroen, citroenrasp, citroensap, courgette, gedroogd bonenkruid, gele patisson, groenten inmaken, groentenmix inmaken, ingemaakte groenten, komkommer, laurier, laurierblaadjes, parijse komkommer, patisson, radijs, radijsjes, radijzen, ronde de nice, sperziebonen, suiker, tafelzuur, vers bonenkruid, water, zoetzure groenten, zout

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 5 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

Veronique van Ohmydish Hoi! Ik ben Véronique, woon in Zuid-Frankrijk, passie voor koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over mij / ons

Receptenteller

Er zijn al: 1340 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je net zoals 11.160 anderen 2 x per maand recepten in je inbox?

Archief bekijken

Instagram post 2194942193693774235_1458032450 Goedemorgen! Hebben jullie een fijn weekend gehad?

Wij zijn sinds lange tijd weer eens met z’n 2en gaan uiteten. Het was heerlijk en we hebben genoten bij @lepigeonneau! De naam ken je misschien wel van #ikvertrek 😆

Anyhow, hoe vaak gaan jullie uiteten? 
#ohmydish #uiteten #restaurant #nieuwsgierig #weekend #wildmenu #wijn #madiran #frankrijk
Instagram post 2194237479099655719_1458032450 TULBANDJES - Zien deze mini tulband cakejes er niet schattig uit? Deze chocolade cakejes met kersen zijn super lekker en erg geschikt voor de feestdagen. Maar ook op een gewone dag zijn deze erg lekker. Chocolade en kersen blijven niet voor niks een klassieke combinatie die keer en op keer geweldig is. Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- mini chocolade tulband -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #chocolade #kersen #cake #bakken #bakdag #zondag #weekend #kerst #kerstrecept #inspiratie #instafood #zondagbakdag
Instagram post 2193594117527054890_1458032450 Goedemiddag! Eerst nog even tijd voor de lunch natuurlijk. Maar bij deze alvast een heerlijk ontbijt idee voor morgen, maar kan ook erg lekker zijn als toetje. Deze broodpudding is extra lekker met banaan, en een geweldige manier om oud brood op te maken want weggooien (of aan de kippen voeren) is zonde! ⁠⠀
⁠⠀
Mijn moeder maakte dit vroeger vaker, maar dan waren de stukjes brood niet zo zichtbaar als bij mijn versie. Het is maar net wat je voorkeur heeft! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- broodpudding -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #brood #pudding #ontbijt #broodpudding #toetje #banaan #stokbrood #baguette #zondag #weekend #fruit
Instagram post 2192786504132354422_1458032450 🎄ROLLADE 🤶🏻- Hebben jullie een fijne Sinterklaasavond gehad? Of vieren jullie het niet? Wij hebben zelf geen kinderen en ons neefje en nichtje wonen een beetje te ver weg, dus voor ons bleef het dit jaar bij speculaas, kruidnoten etc bakken/eten. ⁠⠀
⁠⠀
In de decembermaand plaats ik elke dag een nieuw recept, zoals deze heerlijke varkensrollade met een sausje van stroop. Echt een dikke aanrader, zo mals en kruidig! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- rollade -- voor het recept of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
#ohmydish #recept #kerst #kerstrecepten #december #feestmaand #kerstmis #rollade #varkensrollade #pronkstuk #kerstdiner #diner #stroop #appelstroop #saus #inspiratie #instafood #nieuwerecepten
Instagram post 2192062831578616349_1458032450 Fijne Sinterklaas!⁠⠀
⁠⠀
Op het laatste moment nog even wat lekkere kruidnoten bakken? Ga dan naar ohmydish.nl en zoek op -- kruidnoten -- voor het recept. Daar vindt je trouwens ook het recept van de echte pepernoten, die anijsachtige zachtere staafjes inderdaad. #ohmydish #recept #kruidnoten #pepernoten #sinterklaas #sint #bakken
Instagram post 2191370908706565833_1458032450 RISOTTO - Ik heb nog een doordeweekse maaltijd voor jullie. Een heerlijke risotto met kip en de Chinese kool die ik laatst uit mijn moestuin had gehaald. Ben jij een risotto liefhebber? Of heb je liever een ander soort rijst? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- risotto met kip en chinese kool -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #risotto #doordeweeks #groente #groentenuiteigentuin #moestuin #versegroenten #spekjes #kip #rijst #instafood #champignons
Instagram post 2190610083930803596_1458032450 ZIGEUNERSAUS - Nog even een 'gewoon' receptje, voor ook hier de kerstrecepten los gaan barsten. Een ouderwets heerlijke saus, het lekkerste bij een schnitzel. Waar eet jij deze heerlijke saus met o.a. paprika en champignons het liefste bij? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- zigeunersaus -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #saus #recept #groenten #paprika #paprikauiteigentuin #moestuinpaprika #champignons #schnitzel #groentesaus

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

Ohmydish.nl | Ohmydish.com | Ohmydish.fr |
Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten | Nieuwste recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.