Sushi met vis is lekker, maar niet voor iedereen ideaal. Sushi bowl met bief teriyaki is overheerlijke sushi, maar dan zonder het gedoe met rollen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-10-2021
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sushi-bowl-met-bief-teriyaki
Je kunt eventueel ook andere soorten rijst gebruiken. Wij gebruikten snack zeewier (te koop bij de toko), maar je kunt het ook zelf krokant maken door het héél kort boven vuur te houden.
Meng geraspte gemberwortel, bruine basterdsuiker, 30 ml mirin, 50 ml sojasaus en 1 eetlepel sesamolie voor de teriyaki marinade. Snijd de biefstuk in stukjes en marineer in de marinade voor minimaal een half uur, hoe langer hoe smaakvoller het vlees zal worden.
Kook de rijst gaar volgens de verpakking van de gekozen rijstsoort. Vul ondertussen een 2e middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en maak de sugar snaps eventueel schoon.
Kook de broccoli en sugar snaps apart van elkaar enkele minuten, tot deze beetgaar is. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en rode peper en snijd de paprika in dunne reepjes en de rode peper in ringetjes.
Giet de rijst af en meng er het limoensap en de resterende 70 ml mirin doorheen. Breng op smaak met witte peper en zet opzij.
Verhit olie in een middelgrote bakpan en bak de reepjes paprika een minuut. Voeg de gemarineerde biefstukjes toe en bak nog kort mee.
Verdeel de rijst over 4 kommen en verdeel er de broccoli, sugar snaps, biefstuk en paprika over. Maak af met sesamzaadjes, rode peper en (krokante) zeewier stukjes.
Deze sushi bowl is zowel warm, lauwwarm als koud lekker. Smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-10-2021
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.