• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Home
  • 🎄Kerstrecepten 2019 🎅🏻
  • Menugang ▾
    • Voorafjes
    • Tussengerecht
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Toetjes
    • Drankjes
  • Thema ▾
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Salades
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Snacks
    • Soep recepten
    • Taart en cake
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Kennisbank voor koken ▾
    • Basisrecepten
    • Keukenmateriaal
    • Kooktermen
    • Kruiden en specerijen
    • Vraag & antwoord
  • Blog
  • Recepten index ▾
    • Nieuwste recepten
    • Moestuin
    • Inmaken
    • Foodblogswap
  • Over ons
Surinaamse roti

Surinaamse roti

2 mei 2015 door ohmydish Reageer

Traditioneel eet je Surinaamse roti met je handen, geweldig toch? Deel met familie en vrienden en geniet er volop samen van. Recept voor 6 personen.
Aantal pers.: 6 personen | Voorbereiding: 60 minuten | Kooktijd: 55 minuten | Moeilijkheid: Matig

Ingredienten Surinaamse roti

  • 1 kg bloem
  • ongeveer 750 ml lauwwarm water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie + extra
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel bakpoeder

Ingredienten vulling

  • 800 gram kipfilet
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 2 eetlepels garam masala (kruidenmengsel)
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 400 ml water
  • 1,5 blokje groentenbouillon
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 gram kousenband
  • 6 grote aardappels
  • 6 eieren
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei

  • grote kom
  • dunschiller
  • 2 grote bakpannen met deksel
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • huishoudfolie
  • deegroller
  • roti pan of grote bakpan
Surinaamse roti ingredienten
Surinaamse roti ingredienten

Surinaamse roti maken — 50 minuten

Voor we de vulling gaan maken, maken we eerst de zelfgemaakte roti. Je kunt deze stap overslaan als je kant-en-klare roti vellen hebt gekocht. Het volgende recept is genoeg voor 15 tot 20 roti’s, per persoon worden meestal 2 roti vellen gegeten. Je kunt ze ook gemakkelijk invriezen, of halveer het recept.

Voeg 500 gram bloem toe aan een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg baksoda, bakpoeder, zonnebloemolie en lauwwarm water toe. Meng het goed met je handen, het zal heel erg plakkerig worden!

Kneed dit ongeveer 5 tot 10 minuten en voeg steeds een beetje van de resterende bloem toe. Blijf kneden tot een soepel en elastisch deeg. Dek de kom af met huishoudfolie of een schone theedoek en laat het een half uur rusten op een warme plek.

Als het deeg genoeg gerezen is, vorm je 15 tot 20 deegballetjes. Maak ze ongeveer even groot als een groot ei. Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en maak het deeg plat met de deegroller. Herhaal deze stap voor alle deegballetjes. Verwarm de roti of grote bakpan op hoog vuur en bak de roti. Besmeer de bovenkant lichtjes met een beetje olie en draai ze dan om. Besmeer weer met een dun laagje en draai om, herhaal dit tot de roti vellen aan beide kanten mooi goudbruin zijn.

Voorbereiding van de vulling — 10 minuten

Verwijder overtollige spieren en vet van de kipfilets en snijd ze in stukken. Het zal langer duren als de stukken te groot zijn, daarbij eet het ook een stuk makkelijk als de stukjes vrij klein zijn. Schil de aardappels en snijd ze in vrij grote stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Was de kousenband, snijd de uiteindes eraf en de kousenband eventueel in stukken.

Surinaamse roti
Surinaamse roti

Kip masala maken — 35 minuten

Verwarm ongeveer 4 eetlepels zonnebloemolie in een grote bakpan op middelhoog vuur. Fruit ongeveer 2/3e van de uien en 2 knoflookteentjes aan. Voeg na ongeveer 2 minuten 1 theelepel van de tomatenpuree en 1 eetlepel van de garama masal toe en bak dit nog eens een minuut.

Voeg de kipfilet toe samen met wat peper en zout. Roer de kipstukjes af en toe om aanbranden te voorkomen. Zodra de kip mooi bruin is rondom voeg je 200 ml water toe en 1 blokje groentebouillon. Plaats een deksel op de pan en laat de kip gaar koken in het vocht. De kip zal na ongeveer een half uur klaar zijn, afhankelijk van de grootte van de stukken. Let op dat er genoeg vocht in de pan blijft, voeg anders nog een beetje water toe. Maak ondertussen de aardappels.

Aardappels koken — 20 minuten

Deze methode is gelijk aan het koken van de kip. Plaats een 2e bakpan op middelhoog vuur en verwarm opnieuw ongeveer 4 eetlepels zonnebloemolie. Fruit de rest van de ui en knoflook aan. Voeg opnieuw 1 theelepel tomatenpuree en 1 eetlepel garam masala toe. Voeg de aardappelstukken toe samen met 200 ml water en een groentebouillonblokje.

Zet het vuur laag, plaats een deksel op de pan en laat de aardappels gaar koken. Zodra de aardappels gaar zijn voeg je 400 gram kousenband toe. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen 6 eieren tot ze hard gekookt zijn en laat ze dan gelijk schrikken in koud water. Pel de eieren en kleur ze mooi gelig door ze eventjes in de garam masala saus rond te draaien.

Traditioneel wordt roti met de handen gegeten, dus pak een stuk roti en wat van de kip, aardappels en kousenband en geniet ervan!

Dit recept delen:

  • Pinterest
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Print

Ook lekker!

Surinaamse roti Ohmydish aardappel, bakpoeder, baksoda, bloem, ei, garam masala, garam massala, groene bonen, groentebouillon, groentebouillon blokje, kip, kipfilet, knoflook, kousenband, kruidenmengsel, kruidenmix, masala, peper, roti, roti vellen, roti vellen invriezen, surinaams, tomatenpuree, ui, water, zonnebloemolie, zout Hoofdgerechten, Kiprecepten Surinaams Surinaamse rotiTraditioneel eet je Surinaamse roti met je handen, geweldig toch? Deel met familie en vrienden en geniet er volop samen van. Recept voor 6 personen. 6 personen1 kg bloemongeveer 750 ml lauwwarm water2 eetlepels zonnebloemolie + extra1 theelepel baksoda1 theelepel bakpoeder800 gram kipfilet2 uien3 knoflooktenen2 eetlepels garam masala (kruidenmengsel)2 theelepels tomatenpuree400 ml water15 blokje groentenbouillon4 eetlepels zonnebloemolie400 gram kousenband6 grote aardappels6 eierenpeper en zout naar smaak
0 0

Categorie: Hoofdgerechten, Kiprecepten Tags: aardappel, bakpoeder, baksoda, bloem, ei, garam masala, garam massala, groene bonen, groentebouillon, groentebouillon blokje, kip, kipfilet, knoflook, kousenband, kruidenmengsel, kruidenmix, masala, peper, roti, roti vellen, roti vellen invriezen, surinaams, tomatenpuree, ui, water, zonnebloemolie, zout

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 5 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

Veronique van Ohmydish Hoi! Ik ben Véronique, woon in Zuid-Frankrijk, passie voor koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over mij / ons

Receptenteller

Er zijn al: 1340 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je net zoals 11.160 anderen 2 x per maand recepten in je inbox?

Archief bekijken

Instagram post 2194942193693774235_1458032450 Goedemorgen! Hebben jullie een fijn weekend gehad?

Wij zijn sinds lange tijd weer eens met z’n 2en gaan uiteten. Het was heerlijk en we hebben genoten bij @lepigeonneau! De naam ken je misschien wel van #ikvertrek 😆

Anyhow, hoe vaak gaan jullie uiteten? 
#ohmydish #uiteten #restaurant #nieuwsgierig #weekend #wildmenu #wijn #madiran #frankrijk
Instagram post 2194237479099655719_1458032450 TULBANDJES - Zien deze mini tulband cakejes er niet schattig uit? Deze chocolade cakejes met kersen zijn super lekker en erg geschikt voor de feestdagen. Maar ook op een gewone dag zijn deze erg lekker. Chocolade en kersen blijven niet voor niks een klassieke combinatie die keer en op keer geweldig is. Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- mini chocolade tulband -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #chocolade #kersen #cake #bakken #bakdag #zondag #weekend #kerst #kerstrecept #inspiratie #instafood #zondagbakdag
Instagram post 2193594117527054890_1458032450 Goedemiddag! Eerst nog even tijd voor de lunch natuurlijk. Maar bij deze alvast een heerlijk ontbijt idee voor morgen, maar kan ook erg lekker zijn als toetje. Deze broodpudding is extra lekker met banaan, en een geweldige manier om oud brood op te maken want weggooien (of aan de kippen voeren) is zonde! ⁠⠀
⁠⠀
Mijn moeder maakte dit vroeger vaker, maar dan waren de stukjes brood niet zo zichtbaar als bij mijn versie. Het is maar net wat je voorkeur heeft! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- broodpudding -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #brood #pudding #ontbijt #broodpudding #toetje #banaan #stokbrood #baguette #zondag #weekend #fruit
Instagram post 2192786504132354422_1458032450 🎄ROLLADE 🤶🏻- Hebben jullie een fijne Sinterklaasavond gehad? Of vieren jullie het niet? Wij hebben zelf geen kinderen en ons neefje en nichtje wonen een beetje te ver weg, dus voor ons bleef het dit jaar bij speculaas, kruidnoten etc bakken/eten. ⁠⠀
⁠⠀
In de decembermaand plaats ik elke dag een nieuw recept, zoals deze heerlijke varkensrollade met een sausje van stroop. Echt een dikke aanrader, zo mals en kruidig! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- rollade -- voor het recept of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
#ohmydish #recept #kerst #kerstrecepten #december #feestmaand #kerstmis #rollade #varkensrollade #pronkstuk #kerstdiner #diner #stroop #appelstroop #saus #inspiratie #instafood #nieuwerecepten
Instagram post 2192062831578616349_1458032450 Fijne Sinterklaas!⁠⠀
⁠⠀
Op het laatste moment nog even wat lekkere kruidnoten bakken? Ga dan naar ohmydish.nl en zoek op -- kruidnoten -- voor het recept. Daar vindt je trouwens ook het recept van de echte pepernoten, die anijsachtige zachtere staafjes inderdaad. #ohmydish #recept #kruidnoten #pepernoten #sinterklaas #sint #bakken
Instagram post 2191370908706565833_1458032450 RISOTTO - Ik heb nog een doordeweekse maaltijd voor jullie. Een heerlijke risotto met kip en de Chinese kool die ik laatst uit mijn moestuin had gehaald. Ben jij een risotto liefhebber? Of heb je liever een ander soort rijst? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- risotto met kip en chinese kool -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #risotto #doordeweeks #groente #groentenuiteigentuin #moestuin #versegroenten #spekjes #kip #rijst #instafood #champignons
Instagram post 2190610083930803596_1458032450 ZIGEUNERSAUS - Nog even een 'gewoon' receptje, voor ook hier de kerstrecepten los gaan barsten. Een ouderwets heerlijke saus, het lekkerste bij een schnitzel. Waar eet jij deze heerlijke saus met o.a. paprika en champignons het liefste bij? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- zigeunersaus -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #saus #recept #groenten #paprika #paprikauiteigentuin #moestuinpaprika #champignons #schnitzel #groentesaus

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

Ohmydish.nl | Ohmydish.com | Ohmydish.fr |
Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten | Nieuwste recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.