Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

(82)

Deze Surinaamse kippendijen uit de slowcooker zijn heerlijk mals, kruidig en licht pittig. De gemarineerde kip kan ook in een braadpan gemaakt worden.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-10-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 4 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-09-2023

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hoofdgerechten
Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

Ingrediënten


  • 8 kippendijen
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 madame jeanette peper
  • 1 grote tomaat
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 theelepel gemalen laos
  • 1 eetlepel chinees vijfkruidenpoeder
  • optioneel: zonnebloem of andere neutrale olie
  • zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • braadpan of slowcooker
  • houten lepel

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/surinaamse-kippendijen-uit-de-slowcooker


Voorbereiding – 15 minuten + marineertijd

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp of snijd deze fijn. Meng de ui, knoflook en gember samen met ketjap, chinees vijfkruidenpoeder, laos en sambal. 

Meng dit met de kippendijen, dek dit af en marineer de kip minstens een uur. Het lekkerste is om deze een nacht te laten marineren zodat de smaken goed ingetrokken zijn, maar dit is niet perse noodzakelijk.

Snijd de madame jeanette peper door de helft en verwijder eventueel de zaadlijsten. 

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker
Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker afmaken – 4 uur

Was de tomaat, verwijder de harde kern en snijd in grove stukken. Als je een braadpan gebruikt, verhit je eerst een scheut olie in de braadpan en bak hierin de gemarineerde kip mooi goud-bruin. 

Voeg dan pas de tomaat, laurierblad, bouillonblokje, gehalveerde madame jeanette en een scheut water toe. Laat de kip dan ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen.

Voor de slowcooker kun je de gemarineerde kip, tomaat, laurierblad, bouillonblokje en een klein scheutje water zonder aanbakken toevoegen. Stel de slowcooker in op de laagste stand en laat dit 4 uur lang zachtjes garen.

Verwijder het laurierblad en madame jeanette en breng op smaak met zout en eventueel meer sambal voor een pittigere versie.

Garneer eventueel met selderij en serveer de Surinaamse kippendijen met bijvoorbeeld een heerlijke Surinaamse bami. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-10-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 4 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-09-2023


Waardeer dit recept!
82 stemmen

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker: Veel gestelde vragen

Welke kip voor Surinaamse kip?

Om Surinaamse kip te maken kun je behalve kippendijen ook kippenpoten of kippenbouten gebruiken.

Je kunt dit zelfs met een hele kip doen.

Gebruik je kip met of zonder vel voor Surinaamse kip?

Het kan beide, kip met of zonder vel.

Kun je Surinaamse kip ook zonder slowcooker maken?

Ja, je kunt deze Surinaamse kip ook zachtjes garen in de braadpan of andere pan met dikke bodem.

2 reacties op Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

Suzette plaatste op 11-05-2020 om 14:12:02
beste, ik vroeg mij af of de kip erg pittig is.
Ohmydish plaatste op 11-05-2020 om 15:08:15
Hoi Suzette, wij vonden van niet maar je kunt altijd de sambal weglaten of een minder pittige soort peper gebruiken dan de Madame Jeanette. Fijne avond!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.