Surinaamse bami

(27)

Surinaamse bami is een super makkelijk gerecht met veel smaken, zoet en zout tegelijk met knoflook, selderij en een lekkere plakkerige saus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 540 calorieën p.p.
Surinaamse bami

Ingrediënten


  • 200 gram spaghetti
  • 1 sjalot
  • 3 knoflooktenen
  • 1 flinke eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels zoute sojasaus
  • 3 eetlepels zoete ketjap
  • 3 takjes bladselderij
  • zonnebloem of andere neutrale olie

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • vergiet
  • grote bakpan
  • houten lepel

Surinaamse bami Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 540 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/surinaamse-bami


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Pel ondertussen de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de selderij, snijd deze fijn en zet opzij.

Kook de spaghetti in het kokende water tot deze al dente (beetgaar) is en giet deze dan af in het vergiet. 

Surinaamse bami
Surinaamse bami

Surinaamse bami afmaken -- 10 minuten

Verhit een beetje olie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten. Roer dan de basterdsuiker samen met de sojasaus en ketjap erdoor.

Roer de gekookte spaghetti erdoor en meng goed. Plaats een deksel op de pan terwijl de spaghetti enkele minuten kan verwarmen en de saus goed kan opnemen.

Roer de fijngesneden selderij erdoor, plaats nogmaals de deksel op de pan en serveer na enkele minuten. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
27 stemmen

Surinaamse bami: Veel gestelde vragen

Wat voor soort groenten kan ik bij een Surinaamse bami serveren?

Heel veel verschillende soorten groenten zijn lekker bij deze bami, denk aan gebakken witte kool, erwtjes of kousenband.

Hoe komt het dat mijn Surinaamse bami in de pan blijft plakken?

Als je nadat je de bami hebt gemaakt een klein scheutje neutrale olie in de pan doet, en de bami goed mengt dan zal deze minder aan elkaar plakken. De soort pasta die je gebruikt kan ook een reden zijn.

Zo zijn er verschillende soorten spaghetti die je kunt gebruiken, voor een Surinaamse bami gebruik je het beste een gladde spaghetti.

0 reacties op Surinaamse bami

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.