Door het gebruik van natuurlijk zoete bananen en honing hoef je voor dit recept geen geraffineerde suiker toe te voegen. Een heerlijk bananenbrood zonder suiker is extra lekker met stukjes appel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-05-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Meng de natte ingrediënten samen in een middelgrote kom; honing, zonnebloemolie, eieren en geprakte bananen.
Hak de walnoten grof en meng deze in een aparte kom met de bloem, kaneelpoeder, zout, bakpoeder en baksoda. Meng dan de natte ingrediënten langzaam bij de droge ingrediënten.
Schil de appel en snijd deze vervolgens in fijne blokjes, oftewel brunoise en voeg als laatste de appelblokjes toe.
Vet het cakeblik in met (geklaarde) boter en voeg dan het beslag toe. Als je een minder hoog brood wilt, kun je het beslag verdelen over 2 cakeblikken.
Bak het bananenbrood dan mooi goudbruin in ongeveer een uur, afhankelijk van je oven. Je kunt met een houten prikker controleren of het brood gaar is.
Plaats het brood op een afkoelrek en laat het afkoelen tot kamertemperatuur voor je het gaat aansnijden. Geniet ervan!
Tip: Bananenbrood is super lekker met bijvoorbeeld een laagje pindakaas erop.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.