Stoofvlees met appelstroop en champignons

(29)

Heerlijk simpel stoofvlees met appelstroop en champignons met gekookte aardappelen en rode kool. Een AVG-tje, maar dan net even anders.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-03-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-06-2023

Kooktijd 6 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Stoofvlees met appelstroop en champignons

Ingrediënten


  • ongeveer 600 gram runder stoofvlees
  • 250 gram champignons
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • flinke scheut rode wijnazijn
  • 0,5e liter sterke runderbouillon
  • peper en zout naar smaak
  • gekookte aardappelen en gestoofde rode kool om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • keukenpapier of champignonborstel
  • klein mesje
  • slowcooker of braadpan
  • 2 vorken
  • optioneel: sauspan

Stoofvlees met appelstroop en champignons Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 6 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stoofvlees-met-appelstroop-en-champignons


Voorbereiding – 10 minuten

Je kunt dit stoofvlees in de slowcooker of in een braadpan met dikke bodem maken. Maak de champignons schoon met keukenpapier of een champignonborstel.

Snijd de uiteindes van de steeltjes en laat de champignons heel. Bestrooi het vlees ruim met peper en zout, het is niet nodig om het in stukken te snijden.

Leg het vlees in zijn geheel in de slowcooker en voeg hier dan de champignons en een flinke scheut rode wijnazijn aan toe. Prik de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze dan ook toe aan de slowcooker.

Schenk er een halve liter runderbouillon bij en roer er 3 eetlepels appelstroop bij. 

Stoofvlees met appelstroop en champignons
Stoofvlees met appelstroop en champignons

De stoofvlees met appelstroop en champignons afmaken – 6 uur + 20 minuten

Stel de slowcooker in op de laagste setting en zet deze aan voor ongeveer 6 uur lang. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte en het soort van het stoofvlees.

Haal het vlees uit de slowcooker en gebruik 2 vorken om het vlees fijn te maken. Zo kun je het overtollig vet en spieren meteen verwijderen.

Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels erin en kook het vocht eventueel in een kleiner pannetje tot een mooie saus. Je kunt deze eventueel ook binden met maizena.

Roer dan het draadjesvlees erdoor en breng nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met aardappels en gestoofde rode kool. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-03-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-06-2023


Waardeer dit recept!
29 stemmen

0 reacties op Stoofvlees met appelstroop en champignons

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.