Stoofsla

(27)

Ouderwetse stoofsla, iedereen kent het vast wel. Zo niet, dan is het absoluut de moeite waard dit eens te maken. Een hele krop sla gestoofd in boter met ham

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-06-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Salades
Stoofsla

Ingrediënten


  • 1 krop sla
  • 1 ui
  • ongeveer 60 gram gekookte ham blokjes
  • 200 ml groentebouillon
  • klont boter
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • vlees tang

Stoofsla Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stoofsla


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en snijd deze vervolgens fijn. Laat de krop sla heel, verwijder wel eventuele beschadigde buitenste bladeren.

Was de krop sla grondig en zet deze op zijn kop om zoveel mogelijk water eruit te laten lopen.

Snijd de krop sla door de helft, laat de kern eraan zodat de krop niet uit elkaar zal vallen. 

Stoofsla
Ouderwetse stoofsla

De stoofsla afmaken – 35 minuten

Verwarm een klont boter in de grote pan en fruit hier de fijngesneden ui in. Leg dan de gehalveerde slakrop in de pan en schenk er de groentebouillon bij.

Voeg er dan de hamblokjes aan toe en plaats de deksel op de pan. Stoof de sla op laag vuur ongeveer een half uur. De groentebouillon is inmiddels grotendeels verdampt.

Breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld bij een lekker ouderwets gerecht zoals draadjesvlees. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-06-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
27 stemmen

0 reacties op Stoofsla

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.