Ingrediënten
- 1 krop sla
- 1 ui
- ongeveer 60 gram gekookte ham blokjes
- 200 ml groentebouillon
- klont boter
- peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig
- snijplank & koksmes
- grote pan
- vlees tang
Voorbereiding — 10 minuten
Pel de ui en snijd deze vervolgens fijn. Laat de krop sla heel, verwijder wel eventuele beschadigde buitenste bladeren. Was de krop sla grondig en zet deze op zijn kop om zoveel mogelijk water eruit te laten lopen. Snijd de krop sla door de helft, laat de kern eraan zodat de krop niet uit elkaar zal vallen.

De stoofsla afmaken — 35 minuten
Verwarm een klont boter in de grote pan en fruit hier de fijngesneden ui in. Leg dan de gehalveerde slakrop in de pan en schenk er de groentebouillon bij. Voeg er dan de hamblokjes aan toe en plaats de deksel op de pan. Stoof de sla op laag vuur ongeveer een half uur. De groentebouillon is inmiddels grotendeels verdampt. Breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld bij ouderwets draadjesvlees. Smakelijk!
Geef een reactie