Stoofpotje in bladerdeeg

(25)

Een geurende en smaakvolle runderstoof uit de slowcooker, vol met groenten. Dit stoofpotje in bladerdeeg kan natuurlijk ook gemaakt worden in de pan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-02-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 5 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-10-2023

Kooktijd 5 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Stoofpotje in bladerdeeg

Ingrediënten


  • 500 gram stooflappen (rundvlees)
  • 2 wortels
  • 1/2e knolselderij
  • 1 prei
  • 1/2e rode paprika
  • 1 ui
  • 5 knoflooktenen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 ml Brandy
  • 10 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • slowcooker of braadpan met deksel
  • springvorm bekleed met bakpapier
  • siliconen kwast
  • kleine kom

Stoofpotje in bladerdeeg Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 5 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stoofpotje-in-bladerdeeg


Voorbereiding – 5 uur

Schil de knolselderij, was deze daarna goed en snijd vervolgens in blokjes. Als je een slowcooker gebruikt kun je alles hier na het snijden meteen in doen. Bij een braadpan kun je het beste eerst het vlees aanbraden voor de groenten erbij gaan.

Was dan ook de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Schil de wortel, verwijder de uiteindes en snijd in stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de prei en snijd in (halve) ringen.

Snijd de stooflappen in stukken en bedek deze met een dun laagje bloem, peper en zout. Plaats het vlees, groenten, rozemarijn en Brandy in de slowcooker en stoof het geheel gaar op middelhoge temperatuur in ongeveer 4 tot 5 uur.

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Stoofpotje in bladerdeeg
Stoofpotje in bladerdeeg

Stoofpotje in bladerdeeg afmaken – 40 minuten

Bekleed de springvorm met bladerdeeg, om zo een taartbodem te maken. Zorg dat de bodem bedekt is en de taart een hoge opstaande rand heeft. Prik gaatjes in de bodem en bak de bladerdeeg bodem 10 minuten lang.

Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout, verwijder de rozemarijn takjes en schep de stoof, met zo min mogelijk vocht, dan op de bladerdeegbodem. Maak een deksel van bladerdeeg en versier eventueel met hartjes voor Valentijnsdag of Moederdag.

Klop een ei los met een beetje water en besmeer hiermee de bovenkant. Bak de hartige taart nogmaals 20 minuten lang in de oven, of tot de bovenkant mooi goudbruin is. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-02-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 5 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-10-2023


Waardeer dit recept!
25 stemmen

0 reacties op Stoofpotje in bladerdeeg

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.