Stoofpot van wild zwijn

(91)

Fantastisch recept voor stoofpot van wild zwijn. Tijdens het bereiden van dit heerlijke stoofpotje ruikt je huis heerlijk naar het garende vlees!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 3 uur 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024

Kooktijd 3 uur 35 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Stoofpot van wild zwijn

Ingrediënten


  • 300 gram wild zwijn
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml wildbouillon (fond de gibier)
  • 4 wortelen
  • 6 kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 2 takjes salie
  • Aantal gedroogde jeneverbessen
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Braadpan of slowcooker

Stoofpot van wild zwijn Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 3 uur 35 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stoofpot-van-wild-zwijn


Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de ui en knoflook fijn. Gebruik een champignonborstel of wat keukenpapier om de champignons schoon te maken, snijd deze dan in dunne plakjes.

Schil de wortelen en snijd deze in plakjes maar snijd deze niet té dun. 

Stoofpot van wild zwijn
Stoofpot van wild zwijn

De stoofpot van wild zwijn afmaken -- 3.5 uur

Je kunt een braadpan gebruiken om de stoofpot te koken, wij hebben ervoor gekozen om de wilde zwijn stoofpot in een slowcooker te garen.

Voeg de wilde zwijn stukken, rode wijn, bouillon, uien, knoflook, wortelen en kastanjechampignons toe aan de slowcooker of braadpanVoeg dan de kruiden (rozemarijn, salie, tijm, gedroogde jeneverbes) toe en breng op smaak met peper en zout.

Stel de slowcooker in op een kooktijd van 3.5 uur op de laagste stand en wacht tot het wilde zwijn vlees mals is.

Serveer deze stoofpot van wild zwijn met een salade naar keuze met frietjes, of bijvoorbeeld een aardappelpuree. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 3 uur 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024


Waardeer dit recept!
91 stemmen

12 reacties op Stoofpot van wild zwijn

Maaike plaatste op 13-11-2017 om 12:20:04
Hoi Veronique, ik wil het recept gaan uitproberen! Heb je de slowcooker 3,5u op stand high of low ingesteld?
Ohmydish plaatste op 13-11-2017 om 16:05:30
Hoi Maaike, op de laagste stand. Ik heb het er voor de duidelijkheid even bijgezet :) Smakelijk alvast!
Maaike plaatste op 14-11-2017 om 15:39:56
Dankjewel! De crockpot staat aan. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat :)
CTSchepman plaatste op 26-12-2017 om 08:58:09

Zalig recept, maar had geen wijn en gebruikteallerlei cranberrysaprestanten, ook zonder suiker. Het resultaat na 2 uur in de oven 120 *,schaal met deksel; veel te zure saus, deels weggedaan, wildfond,2 volle eetl. honing dik stuk ontbijtkoek erbij en weer 2 uur oven. Geweldig resultaat. Ook mijn stoofperen 4 uur oven op 120* . Je hebt er geen omkijken naar. Alleen maar zorgen, dat je de juiste ingredienten gebruikt! Weer een lesje rijker.

Ohmydish plaatste op 26-12-2017 om 12:54:22
Dat is het mooie aan koken, je leert er steeds van; en sommige combinaties zijn misschien niet zo lekker. Wat goed dat het uiteindelijk gesmaakt heeft !
Roel van den Hurk plaatste op 13-05-2018 om 15:23:12
Ik heb alles precies gedaan volgens je recept en natuurlijk kunnen smaken verschillen maar ik vind het echt te zuur! Met behulp van peperkoek ( wat ik ook gebruik bij een hertenstoofpotje en bij hazenpeper ) kwam het goed. Dit in combinatie met appels gevuld met cranberry-compote en aardappelcroquetjes.
Ohmydish plaatste op 13-05-2018 om 16:10:26
Hoi Roel, smaken verschillen zeker maar er zit niets in deze stoofpot dat een zure smaak heeft? Misschien ben je niet zo'n liefhebber van de aanwezige smaak van het wilde zwijn? Dat is namelijk een typische wildsmaak, die bij hert en haas heel anders is. Gelukkig was het toch nog naar jou smaak met peperkoek. Heerlijke klassieke combinatie met appel, cranberry en kroketjes :)
Linda Lamet plaatste op 25-09-2018 om 19:02:09
Geweldig lekker! Zoals in Italië gegeten met brede pasta!! Top!! pasta Mafaldine Cinghiale
Linda lamet plaatste op 25-09-2018 om 19:05:38
Heerlijk!! In Italië gegeten !! Pasta Cinghiale!! Gemaakt met pasta mafaldine erbij top!!
Ohmydish plaatste op 26-09-2018 om 08:01:07
Dankje Linda! Met pasta lijkt me dit inderdaad ook erg lekker :)
Karen plaatste op 17-11-2018 om 18:42:00
Ik vraag me af of 3,5 uur op low in de slowcooker niet te kort is? Ik zou eerder denken aan 6-8 uur.
Ohmydish plaatste op 17-11-2018 om 19:45:32
Hallo Karen, voor grotere stukken vlees is 3,5 uur inderdaad niet genoeg maar voor deze hoeveelheid kleinere blokjes is dat genoeg tijd om heerlijk mals te worden :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.