Fantastisch recept voor stoofpot van wild zwijn. Tijdens het bereiden van dit heerlijke stoofpotje ruikt je huis heerlijk naar het garende vlees!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 3 uur 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stoofpot-van-wild-zwijn
Snijd de ui en knoflook fijn. Gebruik een champignonborstel of wat keukenpapier om de champignons schoon te maken, snijd deze dan in dunne plakjes.
Schil de wortelen en snijd deze in plakjes maar snijd deze niet té dun.
Je kunt een braadpan gebruiken om de stoofpot te koken, wij hebben ervoor gekozen om de wilde zwijn stoofpot in een slowcooker te garen.
Voeg de wilde zwijn stukken, rode wijn, bouillon, uien, knoflook, wortelen en kastanjechampignons toe aan de slowcooker of braadpan. Voeg dan de kruiden (rozemarijn, salie, tijm, gedroogde jeneverbes) toe en breng op smaak met peper en zout.
Stel de slowcooker in op een kooktijd van 3.5 uur op de laagste stand en wacht tot het wilde zwijn vlees mals is.
Serveer deze stoofpot van wild zwijn met een salade naar keuze met frietjes, of bijvoorbeeld een aardappelpuree. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 3 uur 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-01-2024
Zalig recept, maar had geen wijn en gebruikteallerlei cranberrysaprestanten, ook zonder suiker. Het resultaat na 2 uur in de oven 120 *,schaal met deksel; veel te zure saus, deels weggedaan, wildfond,2 volle eetl. honing dik stuk ontbijtkoek erbij en weer 2 uur oven. Geweldig resultaat. Ook mijn stoofperen 4 uur oven op 120* . Je hebt er geen omkijken naar. Alleen maar zorgen, dat je de juiste ingredienten gebruikt! Weer een lesje rijker.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.