Stoofperen in rode wijn en gember

(27)

Het fijne van de herfst is het seizoensfruit zoals appels en peren. Dit betekent ook stoofperen maken in rode wijn en gember en eventueel kaneel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-10-2016, dit recept is voor 20 personen en duurt 3 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 3 uur 20 minuten Aantal personen 20 personen Categorie Toetjes
Stoofperen in rode wijn en gember

Ingrediënten


  • ongeveer 20 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman)
  • 1 liter (goedkope) droge rode wijn
  • 1/2e liter rode port
  • 1 citroen
  • 1 stuk gemberwortel
  • 200 gram suiker

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • meloenbolletjeslepel
  • grote pan
  • stuk bakpapier

Stoofperen in rode wijn en gember Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 3 uur 20 minuten Aantal personen 20 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stoofperen-in-rode-wijn-en-gember


Voorbereiding – 20 minuten

Meng de rode port, rode wijn, suiker, sap en schil van de citroen in de grote pan. Schil het stukje gember en snijd in grove stukken en voeg deze ook toe aan het mengsel.

Schil de peren en verwijder een stukje aan de onderkant, dit gaat het makkelijkste met een meloenbolletjeslepel.

Tijdens het schillen is het aan te raden de peren in koud water met een beetje citroensap te leggen om verkleuren te voorkomen.

Knip een rond stuk bakpapier dat precies in de pan past en knip een klein gat in het midden. 

Stoofperen in rode wijn en gember
Stoofperen in rode wijn en gember

Stoofperen in rode wijn en gember afmaken – 2,5 tot 3 uur

Plaats de geschilde peertjes in het wijnmengsel met genoeg vloeistof dat de peertjes net onder staan. Dek af met het ronde stuk bakpapier, of met eventueel een deksel op de pan.

Laat het niet aan de kook komen, maar kook het zachtjes op zo laag mogelijk vuur.

Na ongeveer 2,5 tot 3 uur zullen de peertjes zacht en mooi rood geworden zijn. Je kunt makkelijk controleren of ze zacht genoeg zijn door er met een klein mesje in te prikken.

Geniet van deze heerlijke stoofpeertjes met ijs voor een perfect herfst toetje of als bijgerecht bij vlees. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-10-2016, dit recept is voor 20 personen en duurt 3 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
27 stemmen

0 reacties op Stoofperen in rode wijn en gember

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.