Sticky toffee pudding

(8)

Een sticky toffee pudding, oftewel een warme sponsachtige cake met dadels en geserveerd met een heerlijke toffee saus. Een overheerlijk Engels dessert!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-11-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-08-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Sticky toffee pudding

Ingrediënten


  • 175 zelfrijzend meel
  • 200 gr dadels
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 1 theelepel baksoda
  • 85 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 175 ml kokend water
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel stroop

Ingrediënten saus

  • 55 gr boter
  • 125 ml room
  • 75 gram suiker

Kookgerei nodig


  • kleine kom
  • snijplank & koksmes
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • oven
  • kleine ovenschaal
  • siliconen kwast
  • kleine sauspan
  • garde

Sticky toffee pudding Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sticky-toffee-pudding


Voorbereiding – 30 minuten

Ontpit de dadels indien nodig en snijd ze vervolgens grof. Giet het kokende water bij de dadels en laat dit ongeveer een half uur afkoelen.

Vet een kleine ovenschaal in met boter en een dun laagje bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de baksoda met het zelfrijzend meel.

Klop de boter samen met de suiker luchtig, gebruik hiervoor een elektrische mixer. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg de stroop toe samen met de melk en vanille.

Voeg dan ook de geweekte dadels toe en dan beetje bij beetje het zelfrijzende meel tot er een glad beslag is ontstaan. 

Sticky toffee pudding
Sticky toffee pudding

Sticky toffee pudding afmaken – 30 minuten

Schep het beslag in de ovenschaal en bak dit mooi bruin in ongeveer een half uur. Maak ondertussen de saus door de boter, suiker en room te verwarmen op middelhoog vuur.

Blijf roeren met een garde zodat de saus niet overkookt. Je zult merken dat de saus iets dikker zal worden en iets donkerder van kleur. Controleer de cake met een houten prikker, als deze er schoon uit komt is de cake gaar.

Prik gaatjes in de warme cake en schenk de saus erover heen. Laat de saus erin lopen en serveer de cake na ongeveer 10 minuten. Warm het allerlekkerste, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-11-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-08-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Sticky toffee pudding

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.