Guur winterweer vraagt om een heerlijke stevige maaltijd deze stevige groentesoep met bonen en worst is daar perfect voor. Klaar in 45 minuten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-01-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stevige-groentesoep-met-bonen-en-worst
Begin met het snijden van de groenten. Haal de zaadlijsten uit de groene paprika, en snijd deze daarna in kleine stukjes.
Maak de selderijstengel goed schoon onder stromend koud water, en snijd deze daarna ook in kleine stukjes.
Pel en snijd de ui en de knoflook zo fijn mogelijk. Schil de wortelen en snijd deze in dunne plakken.
Schil de aardappels, snijd deze in niet al te grote stukken en zet deze aan de kant in een kom samen met de wortelen. Laat de kidney bonen uitlekken.
Verhit boter in de grote braadpan en bak hierin de worsten aan alle kanten mooi bruin. Haal deze daarna uit de pan en zet voor nu aan de kant.
Voeg dan de ui, knoflook, selderij en paprika toe aan de pan en voeg eventueel wat meer boter toe.
Fruit de groenten op middelhoog vuur 3 tot 4 minuten aan of totdat deze zacht geworden zijn. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze een aantal minuten mee.
Voeg kidney bonen, tomatenblokjes, tijm toe aan de grote braadpan en vul deze met zoveel mogelijk water en breng aan de kook.
Snijd de gebakken worsten in stukken en voeg deze toe aan de soep, samen met de gesneden wortelen en stukken aardappel.
Plaats de deksel op de pan en laat de stevige groentesoep een half uur lang zachtjes pruttelen. Controleer of de aardappelstukjes gaar zijn door er met een vork in te prikken.
De tijd die nodig is kan wat langer of korter zijn, afhankelijk van de aardappelen. Serveer de soep na het koken direct met een aantal sneedjes stevig brood. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-01-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.