Springrolls met kip en sesamsaus

(18)

Springrolls met kip en sesamsaus zijn het hele jaar lekker. Boordevol knapperige groenten en heerlijk als snack, lunch of avondeten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Springrolls met kip en sesamsaus

Ingrediënten


  • ongeveer 20 rijstvellen (o.a. te koop bij de toko)
  • 1/4e komkommer
  • 1 rode paprika
  • 3 wortels
  • 1/2e krop little gem (kleine Romaine sla)
  • 1 rode peper
  • 1 gekookte kipfilet
  • een klein handjevol sesamzaadjes
  • 1 grote knoflookteen
  • ongeveer 2 cm gemberwortel
  • een eetlepel honing
  • ongeveer 2 eetlepels rijst wijnazijn
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels (glutenvrije) sojasaus

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • kleine kom
  • vijzel en stamper
  • fijne rasp
  • grote kom
  • 2 middelgrote kommen
  • 2 vorken

Springrolls met kip en sesamsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/springrolls-met-kip-en-sesamsaus


Voorbereiding – 30 minuten

Zorg als eerste dat de kipfilet gaar is, deze kun je het beste koken en dan laten afkoelen. Begin dan met het schoon maken van de groenten. Was de paprika en rode peper en verwijder de zaadlijsten.

Snijd de paprika in reepjes en de rode peper in fijne stukjes. Was de komkommer en schil de wortels en snijd deze beide in reepjes. Was de sla en snijd deze niet te fijn.

Gebruik 2 vorken om de kipfilet uit elkaar te trekken. Zet alles apart in kommetjes of op een bord. Rooster de sesamzaadjes in een droge bakpan en gebruik dan een vijzel om de geroosterde sesamzaadjes fijner te stampen.

Laat dit afkoelen terwijl je de knoflook en gember pelt om deze vervolgens fijn te raspen. Meng de sesamzaadjes, knoflook en gember met rijst wijn azijn, honing, soja saus en sesamolie tot een saus. 

Springrolls met kip en sesamsaus
Springrolls met kip en sesamsaus

Springrolls met kip en sesamsaus afmaken – 10 minuten

Vul een grote kom met lauwwarm water. Plaats dan 1 voor 1 de rijstvellen in het water, maar niet te lang. Tussen 5 - 10 seconden, of totdat de rijstvellen transparant worden.

Leg een rijstvel op een snijplank en stapel de gesneden groentes, kipfilet en een beetje rode peper in het midden.

Let op: voeg niet teveel toe, de loempia moet namelijk nog dicht kunnen. Vouw de vellen op tot een loempia, herhaal voor de resterende rijstvellen. Serveer met de sesamsaus, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
18 stemmen

2 reacties op Springrolls met kip en sesamsaus

Martine van der Woning plaatste op 07-04-2020 om 17:31:27
Hoi Veronique, ik wil graag de sesamsaus maken maar ik vroeg me af hoeveel knoflook en gember er in moet? Deze staan namelijk niet bij de ingredienten maar wel in het receptuur.

alvast bedankt voor je reactie :)

Groetjes Martine

Ohmydish plaatste op 07-04-2020 om 19:02:33
Hoi Martine, oei je hebt helemaal gelijk deze ben ik vergeten te vermelden bij de ingrediënten. Het gaat om 1 grote knoflookteen en ongeveer 2 cm gember, ik heb het erbij gezet. Bedankt voor je bericht en een fijne avond!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.