• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Home
  • 🎄Kerstrecepten 2019 🎅🏻
  • Menugang ▾
    • Voorafjes
    • Tussengerecht
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Toetjes
    • Drankjes
  • Thema ▾
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Salades
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Snacks
    • Soep recepten
    • Taart en cake
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Kennisbank voor koken ▾
    • Basisrecepten
    • Keukenmateriaal
    • Kooktermen
    • Kruiden en specerijen
    • Vraag & antwoord
  • Blog
  • Recepten index ▾
    • Nieuwste recepten
    • Moestuin
    • Inmaken
    • Foodblogswap
  • Over ons
Spare ribs

Spare ribs

25 oktober 2014 door ohmydish Reageer

Kies voor een "dry rub" of een "wet rub". Dit recept voor spare ribs gebruikt beide! Recept voor 6 personen, klaar in 5 uur tijd.
Aantal pers.: 6 personen | Voorbereiding: 255 minuten | Kooktijd: 150 minuten | Moeilijkheid: Moeilijk

Ingrediënten

  • 1 tot 1.2 kilo rauwe spare ribs

Ingrediënten voor de “dry rub”

  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 30 gram paprikapoeder
  • 15 gram fijn zout
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel witte peper
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder

Ingrediënten voor de “wet rub”

  • 80 ml honing
  • 60 ml zoete sojasaus
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • 3 cm verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 15 gram tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • Snufje kaneelpoeder
  • 5 gram gedroogde rozemarijn
  • Aantal druppels Worcestershiresaus
Spare ribs ingrediënten
Spare ribs ingrediënten

Kookgerei nodig

  • Blender
  • Koksmes
  • Grote snijplank
  • Kom
  • Huishoudfolie
  • 2 grote borden, groot genoeg om elk de helft van de spare ribs te kunnen bevatten
  • Oven
  • Alluminiumfolie
  • Bakplaat

De “dry rub” maken

Het maken van de “dry rub” is heel erg makkelijk, meng simpelweg alle ingrediënten bij elkaar die te zien zijn in de ingrediëntenlijst.

De “wet rub” maken

Snijd de buitenkant van de verse gember af en pel de teentjes knoflook. Haal de zaadlijsten uit de rode peper. Snijd de gember, knoflook en rode peper in stukjes. Voeg dan alle ingrediënten voor de “wet rub” toe aan een blender en pureer tot een gladde pasta.

Voorbereiding

Haal het vlies van elke spare rib af, deze is te vinden aan de holle kant van de spare rib. Maak een begin met behulp van een koksmes en trek het vlies eraf met je handen (zie foto). Herhaal voor de resterende spare ribs.

Gebruik je handen om de “wet rub” over de helft van de spare ribs te wrijven. Bedek alle plekjes, herhaal deze stap voor de “dry rub” en de andere helft van de spare ribs.

Leg de spare ribs op een grote plaat, zoals een dienblad en dek af met huishoudfolie. Laat ze tenminste 4 uur lang marineren in de koelkast, het lekkerste is als je ze een dag lang laat marineren. Dit kun je tot maximaal 2 dagen doen, zonder dat het vlees vergaat.

Spare ribs met een dry rub
Spare ribs met een dry rub

De spare ribs bakken

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 170 graden Celsius. Haal de huishoudfolie van de spare ribs af en leg ze op een grote bakplaat met de holle kant naar beneden. Voeg een klein laagje water toe aan de bakplaat en dek af met alluminiumfolie. 

Bak de spare ribs 2.5 uur lang in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Dit recept delen:

  • Pinterest
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Print

Ook lekker!

Spare ribs Ohmydish basterdsuiker, bruine basterdsuiker, cayennepeper, fijn zout, gedroogde rozemarijn, gember, honing, knoflook, knoflookpoeder, paprika, paprikapoeder, peper, ribkes, rode peper, sojasaus, Spare ribs, tomatenpuree, uienpoeder, verse gember, witte peper, worcestershiresaus, zoete sojasaus, zout, zwarte peper Hoofdgerechten, Zomer recepten Amerikaans Spare ribsKies voor een "dry rub" of een "wet rub". Dit recept voor spare ribs gebruikt beide! Recept voor 6 personen, klaar in 5 uur tijd. 6 personen100 gram bruine basterdsuiker30 gram paprikapoeder15 gram fijn zout1 eetlepel zwarte peper1 eetlepel witte peper1 eetlepel cayennepeper1 eetlepel knoflookpoeder1 eetlepel uienpoeder80 ml honing60 ml zoete sojasaus30 gram bruine basterdsuiker3 cm verse gember3 teentjes knoflook15 gram tomatenpuree1 rode peperSnufje kaneelpoeder5 gram gedroogde rozemarijnAantal druppels Worcestershiresaus
0 0

Categorie: Hoofdgerechten, Zomer recepten Tags: basterdsuiker, bruine basterdsuiker, cayennepeper, fijn zout, gedroogde rozemarijn, gember, honing, knoflook, knoflookpoeder, paprika, paprikapoeder, peper, ribkes, rode peper, sojasaus, Spare ribs, tomatenpuree, uienpoeder, verse gember, witte peper, worcestershiresaus, zoete sojasaus, zout, zwarte peper

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 5 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

Veronique van Ohmydish Hoi! Ik ben Véronique, woon in Zuid-Frankrijk, passie voor koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over mij / ons

Receptenteller

Er zijn al: 1340 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je net zoals 11.160 anderen 2 x per maand recepten in je inbox?

Archief bekijken

Instagram post 2195643256515484113_1458032450 Voor mij persoonlijk hoort een mooi 'pronkstuk' bij de kerst. Juist niet veel vlees, maar wel goed vlees en dan héél veel heerlijke groente- en aardappelgerechten als bijgerechten. Zo'n tafel vol met vanalles, daar kan ik echt van genieten.⁠⠀
⁠⠀
Maar hoe bak je nou eigenlijk eendenborst? Ga naar ohmydish.nl voor een duidelijke uitleg, of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
En die bijgerechten, daar staan er ook ontzettend veel van op ohmydish.nl en er volgen er nog meer #ohmydish #recept #stapvoorstap #uitleg #eend #eendenborst #eendenborstbakken #pronkstuk #kerst #vlees #roodvlees 3instafood #kerstmis #inspiratie #kerstinspiratie #kerstmenu
Instagram post 2194942193693774235_1458032450 Goedemorgen! Hebben jullie een fijn weekend gehad?

Wij zijn sinds lange tijd weer eens met z’n 2en gaan uiteten. Het was heerlijk en we hebben genoten bij @lepigeonneau! De naam ken je misschien wel van #ikvertrek 😆

Anyhow, hoe vaak gaan jullie uiteten? 
#ohmydish #uiteten #restaurant #nieuwsgierig #weekend #wildmenu #wijn #madiran #frankrijk
Instagram post 2194237479099655719_1458032450 TULBANDJES - Zien deze mini tulband cakejes er niet schattig uit? Deze chocolade cakejes met kersen zijn super lekker en erg geschikt voor de feestdagen. Maar ook op een gewone dag zijn deze erg lekker. Chocolade en kersen blijven niet voor niks een klassieke combinatie die keer en op keer geweldig is. Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- mini chocolade tulband -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #chocolade #kersen #cake #bakken #bakdag #zondag #weekend #kerst #kerstrecept #inspiratie #instafood #zondagbakdag
Instagram post 2193594117527054890_1458032450 Goedemiddag! Eerst nog even tijd voor de lunch natuurlijk. Maar bij deze alvast een heerlijk ontbijt idee voor morgen, maar kan ook erg lekker zijn als toetje. Deze broodpudding is extra lekker met banaan, en een geweldige manier om oud brood op te maken want weggooien (of aan de kippen voeren) is zonde! ⁠⠀
⁠⠀
Mijn moeder maakte dit vroeger vaker, maar dan waren de stukjes brood niet zo zichtbaar als bij mijn versie. Het is maar net wat je voorkeur heeft! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- broodpudding -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #brood #pudding #ontbijt #broodpudding #toetje #banaan #stokbrood #baguette #zondag #weekend #fruit
Instagram post 2192786504132354422_1458032450 🎄ROLLADE 🤶🏻- Hebben jullie een fijne Sinterklaasavond gehad? Of vieren jullie het niet? Wij hebben zelf geen kinderen en ons neefje en nichtje wonen een beetje te ver weg, dus voor ons bleef het dit jaar bij speculaas, kruidnoten etc bakken/eten. ⁠⠀
⁠⠀
In de decembermaand plaats ik elke dag een nieuw recept, zoals deze heerlijke varkensrollade met een sausje van stroop. Echt een dikke aanrader, zo mals en kruidig! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- rollade -- voor het recept of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
#ohmydish #recept #kerst #kerstrecepten #december #feestmaand #kerstmis #rollade #varkensrollade #pronkstuk #kerstdiner #diner #stroop #appelstroop #saus #inspiratie #instafood #nieuwerecepten
Instagram post 2192062831578616349_1458032450 Fijne Sinterklaas!⁠⠀
⁠⠀
Op het laatste moment nog even wat lekkere kruidnoten bakken? Ga dan naar ohmydish.nl en zoek op -- kruidnoten -- voor het recept. Daar vindt je trouwens ook het recept van de echte pepernoten, die anijsachtige zachtere staafjes inderdaad. #ohmydish #recept #kruidnoten #pepernoten #sinterklaas #sint #bakken
Instagram post 2191370908706565833_1458032450 RISOTTO - Ik heb nog een doordeweekse maaltijd voor jullie. Een heerlijke risotto met kip en de Chinese kool die ik laatst uit mijn moestuin had gehaald. Ben jij een risotto liefhebber? Of heb je liever een ander soort rijst? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- risotto met kip en chinese kool -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #risotto #doordeweeks #groente #groentenuiteigentuin #moestuin #versegroenten #spekjes #kip #rijst #instafood #champignons

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

Ohmydish.nl | Ohmydish.com | Ohmydish.fr |
Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten | Nieuwste recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.