Deze spaghetti met tonijn is ontzettend makkelijk en staat binnen een half uur op tafel. Lekker verfrissend voor de lente met kappertjes en citroen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-05-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 03-06-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaghetti-met-tonijn
Vul een middelgrote pan met water, breng aan de kook en kook hierin de spaghetti al dente. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Halveer de zwarte olijven en hak de peterselie fijn.
Rasp de halve citroen en pers het sap eruit. Laat de tonijn uitlekken, maar bewaar de olie.
Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote bakpan. Fruit de ui en knoflook enkele minuten en voeg dan de tonijn toe. Roer hier de olijven, kappertjes en tomaatjes bij en na enkele minuten ook de rasp en het sap van de halve citroen.
Giet de spaghetti af en roer dit bij het tonijn mengsel. Roer de gehakte peterselie erdoor en maak de pasta een beetje smeuïg door een beetje olie van de tonijn toe te voegen.
Breng op smaak met peper en zout en serveer direct, smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-05-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 03-06-2023
De spaghetti met tonijn was heerlijk, vooral door de toevoeging van citroensap en de kappertjes. Een uitstekend recept! Els
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.