Spaghetti met pompoen-kaassaus

(11)

Romige spaghetti met pompoen-kaassaus, te serveren met of zonder spekjes. Eenvoud is vaak het allerlekkerste, dat bewijst deze makkelijke pasta!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-09-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Spaghetti met pompoen-kaassaus

Ingrediënten


  • 1/2e pompoen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 200 gram geraspte kaas
  • ongeveer 175 gram spaghetti
  • 150 gram crème fraîche
  • handvol pitten mix (pompoen en zonnebloempitten)
  • handvol verse peterselie
  • optioneel: 125 gram uitgebakken spekjes

Kookgerei nodig


  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • middelgrote bakpan
  • sla centrifuge
  • houten lepel

Spaghetti met pompoen-kaassaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaghetti-met-pompoen-kaassaus


 Je kunt allerlei soorten pompoen gebruiken, wij gebruikten een hokkaido pompoen uit de moestuin. Andere soorten kunnen ook, je kunt eventueel ook pompoenpuree gebruiken.

Gebruik een goed smeltende geraspte kaas, wij gebruikte 100 gram oude kaas & 100 gram jonge kaas, maar Gruyère kan bijvoorbeeld ook.

Voorbereiding – 25 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Het is niet nodig om de Hokkaido pompoen te schillen, was deze wel eerst goed en verwijder de steel en pitten. 

Snijd de pompoen in stukken en verdeel deze over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de pompoen dan ongeveer 20 minuten in de oven tot deze helemaal zacht is, tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken. 

Breng ondertussen een pan met water en zout aan de kook. Als je spekjes wilt toevoegen, kun je deze het beste krokant bakken en dan opzij zetten. Was de peterselie, maak deze droog met een sla centrifuge en hak deze vervolgens fijn. 

Spaghetti met pompoen-kaassaus
Spaghetti met pompoen-kaassaus

Spaghetti met pompoen-kaassaus afmaken – 15 minuten

Kook de spaghetti al dente en giet deze vervolgens af. Zodra de pompoen gaar is kun je deze grof pureren met een vork. De stukjes die dan ontstaan zijn juist smaakvol voor in de pasta t.o.v. een gladde puree. 

Roer de pompoen en geraspte kaas door de spaghetti, doordat deze nog warm is zal de kaas mooi smelten. Roer dan ook de crème fraîche en gehakte peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. 

Als je spekjes toevoegt, zal extra zout toevoegen waarschijnlijk niet nodig zijn. Maak eventueel af met pompoen- en zonnebloempitten, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-09-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Spaghetti met pompoen-kaassaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.