Spaghetti carbonara

(26)

Deze heerlijke Italiaanse klassieker kun je elke dag van de week maken. De spaghetti carbonara is klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Spaghetti carbonara

Ingrediënten


  • 400 gram spaghetti
  • optioneel: 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram spekreepjes
  • 2 eidooiers
  • optioneel: 200 ml slagroom
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • Grote bakpan
  • Keukentang
  • Kom
  • Garde

Spaghetti carbonara Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaghetti-carbonara


De spaghetti carbonara maken – 20 minuten

Vul een grote pan met water, breng aan de kook en kook hierin de spaghetti al dente (beetgaar). 

Verhit in de tussentijd eventueel 3 eetlepels olijfolie in de grote bakpan. Voeg de spekjes toe en bak deze mooi bruin en zet het vuur dan laag.

Scheid de eieren en klop de eidooiers los in een kom met een garde. Voeg dan optioneel 200 ml slagroom toe, en breng dit op smaak met peper en zout. 

Spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara

Verplaats de spaghetti naar de bakpan met de spekjes zodra de pasta beetgaar is. Verhit alles nog kort en zet het vuur uit. Roer de losgeklopte eidooiers door de spaghetti.

Roer goed zodat de eidooiers geen klontjes vormen. Serveer de spaghetti carbonara direct en rasp er Parmezaanse kaas overheen. Geniet van deze heerlijke Italiaanse klassieker!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-10-2023


Waardeer dit recept!
26 stemmen

Spaghetti carbonara: Veel gestelde vragen

Zit er room in pasta carbonara?

In een klassieke pasta carbonara zit geen room, de pasta zal romig worden door de eidooiers en het zetmeel van de pasta.

Welke pasta voor een pasta carbonara?

Je kunt verschillende soorten pasta gebruiken, maar meestal wordt er spaghetti gebruikt voor een pasta carbonara.

0 reacties op Spaghetti carbonara

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.