Spaanse rijst

(44)

Heb jij je al eens afgevraagd hoe je Spaanse rijst maakt? Bekijk dan dit makkelijke recept en zet in een handomdraai een pan met heerlijke Spaanse rijst op tafel!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-07-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Spaanse rijst

Ingrediënten


  • halve ui
  • 200 gram witte rijst
  • 3 knoflookteentjes
  • halve liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree, of 1 grotere (140 gram)
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: peterselie

Kookgerei nodig


  • Koksmes en snijplank
  • Klein kommetje
  • Maatbeker
  • Keukenweegschaal
  • Middelgrote pan

Spaanse rijst Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaanse-rijst


Voorbereiding – 5 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk en plaats ze in een klein kommetje en zet apart. 

Als je gebruik maakt van verse peterselie dan is het handig om deze eerst fijn te hakken. Dit doe je gewoon met je koksmes. Heb je geen verse peterselie, je kunt dan de gedroogde variant gebruiken die je in de meeste supermarkten kunt vinden. 

Spaanse rijst
Spaanse rijst

Koken van de Spaanse rijst – 30 minuten

Plaats een middelgrote pan op middelhoog vuur, voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Zodra de olie heet is geworden voeg je de ui en knoflook toe. Fruit de ui en knoflook een minuutje of 2, voeg de rijst toe wanneer je merkt dat de ui en knoflook glazig beginnen te worden. 

Bak de witte rijst samen met de ui en knoflook 5 minuten lang, roer af en toe. Zodra de rijst een bruine kleur heeft gekregen voeg je de kippenbouillon en tomatenpuree toe. Voeg dan de peterselie toe en roer goed. 

Zet het vuur laag als de kippenbouillon begint te koken. Laat sudderen voor 15-20 minuten terwijl je af en toe rustig roert. Proef de rijst om te zien of deze al gaar is.

Laat de rijst nog even doorgaren wanneer je merkt dat de rijstkorrel nog hard is. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-07-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
44 stemmen

0 reacties op Spaanse rijst

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.