Spaanse omelet

(16)

Dit Spaanse omelet is een echte klassieker, heel simpel met aardappels, eieren en verder weinig poespas. Heerlijk als lunch, tapas of avondmaaltijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Spaanse omelet

Ingrediënten


  • ongeveer 400 gram vastkokende aardappels
  • 6 eieren
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: verse bieslook ter garnering

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • mandoline, snijmachine of snijd zelf plakjes met een mes
  • grote ovenbestendige pan met deksel

Spaanse omelet Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaanse-omelet


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes. Zorg dat de plakjes van gelijke dikte zijn, zodat ze evenredig garen. 

Klop de eieren los met peper en zout en zet opzij. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Spaanse omelet
Spaanse omelet

Spaanse omelet afmaken – 15 minuten

Verhit olie in de bakpan en fruit hierin de rode ui en knoflook enkele minuten. Haal deze dan uit de pan en voeg deze toe aan het ei. 

Verhit opnieuw olie in de pan en voeg de aardappelplakjes toe. Laat dit enkele minuten garen op middelmatig vuur. Zet het vuur dan laag en plaats een deksel op de pan. 

Schenk er na enkele minuten het eimengsel bij, plaats de deksel terug op de pan en laat het nog kort garen. Verwijder de deksel van de pan en zet de pan in de voorverwarmde oven. 

Laat het nog ongeveer 5 minuten garen, of tot het ei is gestold, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Garneer eventueel met fijngesneden bieslook, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

0 reacties op Spaanse omelet

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.