Snijbiet en aubergine lasagne

(1)

Een vegetarische snijbiet en aubergine lasagne, ook makkelijk met een extra laagje gehakt te maken voor de vleeseters. Lekker romig door de bechamelsaus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Snijbiet en aubergine lasagne

Ingrediënten


  • 1 kg snijbiet (wij gebruikten verse uit onze moestuin)
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 aubergine
  • 1 recept voor bechamel saus
  • ongeveer 10 lasagne vellen
  • 200 gram feta
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • sla centrifuge
  • keukenpapier
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • middelgrote pan
  • garde
  • grote ovenschaal
  • vergiet
  • mandoline, snijmachine of snij dunne plakjes aubergine met een mes

Snijbiet en aubergine lasagne Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/snijbiet-en-aubergine-lasagne


Voorbereiding – 40 minuten

Was de snijbiet grondig en verwijder eventueel harde stelen. Gebruik een sla centrifuge om de snijbiet droog te maken.

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze dan fijn. Verhit boter of olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin kort de rode ui en knoflook.

Voeg dan in delen de snijbiet toe, je zult merken dat deze vlug zal slinken en je een nieuw deel toe kunt voegen.

Breng op smaak met peper en zout en laat het dan uitlekken in het vergiet. Maak ondertussen de bechamel saus volgens ons recept. Je zou eventueel de ui, laurierblad en kruidnagels weg kunnen laten.

Snijd de aubergine in dunne plakjes, dit kun je het makkelijkste met een mandoline of snijmachine doen maar dit gaat ook prima met een koksmes.

Bestrooi de plakjes dan met zout, dit onttrekt vocht en geeft de aubergine meer smaak. Dep de aubergine na ongeveer een kwartier droog met keukenpapier. 

Snijbiet en aubergine lasagne
Snijbiet en aubergine lasagne

De snijbiet en aubergine lasagne afmaken – 50 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vet de ovenschaal in met boter en begin met een laag aubergine plakjes, dan een laag snijbiet, lasagnevellen met hierop een laag bechamelsaus.

Eindig met een laag gebrokkelde feta. Bak de lasagne mooi goudbruin in ongeveer 3 kwartier, afhankelijk van je oven.

Tip: als de bovenkant al bruin kleurt, maar de aubergine nog niet gaar is, kun je de lasagne afdekken met aluminiumfolie.

Je kunt de lasagne serveren met bijvoorbeeld een heerlijke knapperige salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Snijbiet en aubergine lasagne

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.