Een vegetarische snijbiet en aubergine lasagne, ook makkelijk met een extra laagje gehakt te maken voor de vleeseters. Lekker romig door de bechamelsaus.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/snijbiet-en-aubergine-lasagne
Was de snijbiet grondig en verwijder eventueel harde stelen. Gebruik een sla centrifuge om de snijbiet droog te maken.
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze dan fijn. Verhit boter of olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin kort de rode ui en knoflook.
Voeg dan in delen de snijbiet toe, je zult merken dat deze vlug zal slinken en je een nieuw deel toe kunt voegen.
Breng op smaak met peper en zout en laat het dan uitlekken in het vergiet. Maak ondertussen de bechamel saus volgens ons recept. Je zou eventueel de ui, laurierblad en kruidnagels weg kunnen laten.
Snijd de aubergine in dunne plakjes, dit kun je het makkelijkste met een mandoline of snijmachine doen maar dit gaat ook prima met een koksmes.
Bestrooi de plakjes dan met zout, dit onttrekt vocht en geeft de aubergine meer smaak. Dep de aubergine na ongeveer een kwartier droog met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet de ovenschaal in met boter en begin met een laag aubergine plakjes, dan een laag snijbiet, lasagnevellen met hierop een laag bechamelsaus.
Eindig met een laag gebrokkelde feta. Bak de lasagne mooi goudbruin in ongeveer 3 kwartier, afhankelijk van je oven.
Tip: als de bovenkant al bruin kleurt, maar de aubergine nog niet gaar is, kun je de lasagne afdekken met aluminiumfolie.
Je kunt de lasagne serveren met bijvoorbeeld een heerlijke knapperige salade. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.