Ingrediënten
- ongeveer 250 gram rijst
- 2 varkensfilets
- 2 knoflooktenen
- 1 sjalot
- optioneel: ongeveer 2 cm verse gember
- ongeveer 300 gram voorgesneden groenten
- 2 eetlepels nasi kruiden (kant-en-klaar of maak ze zelf)
- scheut sojasaus
- optioneel: 1 rode peper
- eventueel kroepoek, atjar en/of een gebakken ei om erbij te serveren

Kookgerei
- snijplank & koksmes
- middelgrote pan
- vergiet
- wok of grote bakpan
Voorbereiding — 10 minuten
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin de rijst, exacte kooktijd is afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt.
Pel ondertussen de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze ook fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze of snijd deze fijn. Snijd het varkensvlees in dunne reepjes.

Snelle nasi goreng met varkensvlees afmaken — 10 minuten
Verhit een scheut olie in een wok of bakpan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode peper. Voeg na enkele minuten het varkensvlees toe samen met de voorgesneden groenten. Bak dit enkele minuten voor je de nasi kruiden toe gaat voegen.
Giet de rijst af en voeg deze toe aan de wok. Roer alles goed door en breng op smaak met sojasaus. Smakelijk!

Dit ga ik volgende week maken. Ik hou van snel, gemakkelijk en toch lekker.
Vriendelijke groet van Rian