Sinaasappel pudding

(33)

Een romige en frisse sinaasappel pudding die te maken is met sinaasappels of met sap uit een pak. Heerlijk vol van smaak en perfect voor de zomer.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-06-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-04-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Sinaasappel pudding

Ingrediënten


  • 500 ml sinaasappelsap
  • 100 gram suiker
  • 150 ml volle melk
  • 5 eieren
  • 1 eetlepel maizena (20 gram)

Kookgerei nodig


  • optioneel: citruspers
  • middelgrote pan
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • 6 glaasjes of kommetjes

Sinaasappel pudding Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sinaasappel-pudding


Voorbereiding -- 10 minuten

Pers het sap uit de sinaasappels, je kunt eventueel ook sinaasappelsap uit pak gebruiken maar dit zal minder smaakvol zijn. Verwarm het sinaasappelsap in een middelgrote pan op middelhoog vuur. 

Klop ondertussen met een elektrische mixer de eieren samen met de suiker tot het luchtig en wit is. Voeg hier dan de maizena aan toe en mix tot deze goed gemengd is. 

Schenk een beetje van het warme sinaasappelsap bij de eieren terwijl je blijft roeren. Voeg dan ook langzaam de rest toe en blijf roeren om klontjes te voorkomen. 

Sinaasappel pudding
Sinaasappel pudding

Sinaasappel pudding afmaken -- 10 minuten + wachttijd

Schenk het mengsel terug in de pan en schenk hier ook de melk bij. Verwarm het geheel langzaam en roer met een siliconen spatel om zo de eieren en maizena te garen. 

Deze dienen als bindmiddel waardoor de pudding dikker zal worden. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen en de pudding is gaar als deze al vrij dik is geworden. Laat deze dan een beetje afkoelen en verdeel deze dan over glaasjes of kommetjes. 

Zet de pudding in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht, tot deze volledig is afgekoeld en dik is geworden. Serveer eventueel met slagroom en extra stukjes sinaasappel, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-06-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-04-2023


Waardeer dit recept!
33 stemmen

2 reacties op Sinaasappel pudding

Evi plaatste op 10-03-2021 om 13:50:12

Gebruik je hiervoor zowel eiwit als eigeel? Het hele ei mixen? Bedankt

Ohmydish plaatste op 10-03-2021 om 18:19:55
Hoi Evi, je gebruikt inderdaad de hele eieren! Als het eiwit of eigeel niet gebruikt hoefde te worden, zou ik dit er expliciet bij vermeld hebben. Liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.