Shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst

(2)

Snel, pittig, heet en overheerlijk. Dat is deze geweldige shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst. Klaar in 20 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-06-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst

Ingrediënten


  • 2 pandan bladeren
  • handvol shimeji paddenstoelen
  • handvol enoki paddenstoelen
  • 1 grote kipfilet
  • 250 gram (basmati) rijst
  • 1 ui
  • 10 bamboo scheuten
  • 3 theelepels sambal
  • 2 kleine Chinese paksoi
  • 1/2 eetlepel asam tamarinde pasta
  • maisolie of zonnebloemolie
  • 2 knoflooktenen
  • Emping (of kroepoek) om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • grote pan
  • wok
  • vergiet

Shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/shimeji-enoki-en-kip-roerbak-met-pandan-rijst


Voorbereiding – 10 minuten

Maak de kipfilet schoon, verwijder overtollig vet en spieren. Snijd de kip hoe je wilt, blokjes of reepjes, wij maakten er blokjes van. Pel de knoflooktenen en ui en snijd deze fijn.

Snijd de bamboo scheuten klein. Was de paksoi, verwijder de buitenste bladeren en snijd de uiteindes eraf. 

Shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst
Shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst

De shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst roerbakken – 10 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Maak een knoop in de pandan bladeren, maak ze niet kapot maar enkel buigen om de smaak en geur vrij te laten komen.

Kook de rijst samen met de pandan bladeren, de kooktijd is afhankelijk van het type rijst dat je gebruikt. Giet de rijst af en verwijder de pandan bladeren. Tip: Zet alle ingrediënten binnen bereik.

Zet als eerste je afzuigkap aan en verhit dan je wok tot deze erg heet is en begint te roken. Voeg de olie pas toe als de wok ontzettend heet is, dan zal de olie gelijk heet genoeg zijn om in te wokken. 

Voeg als eerste de ui en knoflook toe en na minder dan een minuut voeg je de gesneden kip toe.

Roerbak de kip tot deze lichtjes wit begint te kleuren en voeg dan de champions, paksoi, tamarinde, sambal en bamboe scheuten toe. Roerbak nog een aantal minuten en breng eventueel op smaak met meer tamarinde of sambal.

Serveer met rijst en emping, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-06-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.