Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/shimeji-enoki-en-kip-roerbak-pandan-rijst
Voorbereiding -- 10 minuten
Maak de kipfilet schoon, verwijder overtollig vet en spieren. Snijd de kip hoe je wilt, blokjes of reepjes, wij maakten er blokjes van. Pel de knoflooktenen en ui en snijd deze fijn. Snijd de bamboo scheuten klein. Was de paksoi, verwijder de buitenste bladeren en snijd de uiteindes eraf.

Shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst
Shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst roerbakken -- 10 minuten
Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Maak een knoop in de pandan bladeren, maak ze niet kapot maar enkel buigen om de smaak en geur vrij te laten komen. Kook de rijst samen met de pandan bladeren, de kooktijd is afhankelijk van het type rijst dat je gebruikt. Giet de rijst af en verwijder de pandan bladeren.
Tip: Zet alle ingrediënten binnen bereik. Zet als eerste je afzuigkap aan en verhit dan je wok tot deze erg heet is en begint te roken. Voeg de olie pas toe als de wok ontzettend heet is, dan zal de olie gelijk heet genoeg zijn om in te wokken. Voeg als eerste de ui en knoflook toe en na minder dan een minuut voeg je de gesneden kip toe. Roerbak de kip tot deze lichtjes wit begint te kleuren en voeg dan de champions, paksoi, tamarinde, sambal en bamboe scheuten toe. Roerbak nog een aantal minuten en breng eventueel op smaak met meer tamarinde of sambal.
Serveer met rijst en emping, smakelijk!