Ohmydish.nl


Shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst

Snel, pittig, heet en overheerlijk. Dat is deze geweldige shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst. Klaar in 20 minuten.

Shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst
20 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 pandan bladeren
  • handvol shimeji paddenstoelen
  • handvol enoki paddenstoelen
  • 1 grote kipfilet
  • 250 gram (basmati) rijst
  • 1 ui
  • 10 bamboo scheuten
  • 3 theelepels sambal
  • 2 kleine Chinese paksoi
  • 1/2 eetlepel asam tamarinde pasta
  • maisolie of zonnebloemolie
  • 2 knoflooktenen
  • Emping (of kroepoek) om erbij te serveren
Shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • grote pan
  • wok
  • vergiet

Bereiden

20 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/shimeji-enoki-en-kip-roerbak-pandan-rijst


Voorbereiding -- 10 minuten

Maak de kipfilet schoon, verwijder overtollig vet en spieren. Snijd de kip hoe je wilt, blokjes of reepjes, wij maakten er blokjes van. Pel de knoflooktenen en ui en snijd deze fijn. Snijd de bamboo scheuten klein. Was de paksoi, verwijder de buitenste bladeren en snijd de uiteindes eraf. Shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst Shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst

Shimeji, enoki en kip roerbak met pandan rijst roerbakken -- 10 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Maak een knoop in de pandan bladeren, maak ze niet kapot maar enkel buigen om de smaak en geur vrij te laten komen. Kook de rijst samen met de pandan bladeren, de kooktijd is afhankelijk van het type rijst dat je gebruikt. Giet de rijst af en verwijder de pandan bladeren. Tip: Zet alle ingrediënten binnen bereik. Zet als eerste je afzuigkap aan en verhit dan je wok tot deze erg heet is en begint te roken. Voeg de olie pas toe als de wok ontzettend heet is, dan zal de olie gelijk heet genoeg zijn om in te wokken. Voeg als eerste de ui en knoflook toe en na minder dan een minuut voeg je de gesneden kip toe. Roerbak de kip tot deze lichtjes wit begint te kleuren en voeg dan de champions, paksoi, tamarinde, sambal en bamboe scheuten toe. Roerbak nog een aantal minuten en breng eventueel op smaak met meer tamarinde of sambal. Serveer met rijst en emping, smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Philadelphia cheese steak

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.