Serranoham, broccoli en basilicum pizza

(23)

Zelf pizzadeeg maken is geweldig.. en erg makkelijk! Een serrano ham, broccoli en basilicum pizza is smaakvol en zonder de ham heerlijk vegetarisch.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Serranoham, broccoli en basilicum pizza

Ingrediënten


  • 1 portie pizza deeg, je kunt ook een pizza bodem in de supermarkt kopen
  • 6-8 plakken serrano ham
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • Klein beetje water
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 rode ui
  • Klein handje witte champignons
  • 1/2e broccoli
  • Klein handje cherry tomaten
  • Geraspte kaas, bijvoorbeeld parmezaanse kaas
  • 6-tal verse basilicum blaadjes

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • Middelgrote pan
  • Deegroller
  • Klein kommetje
  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop

Serranoham, broccoli en basilicum pizza Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/serranoham-broccoli-en-basilicum-pizza


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. 

Vul de middelgrote pan met water en laat het water koken. Snijd de broccoli in roosjes, kook deze voor 3 tot 4 minuten in het kokende water. 

Maak een basis tomaten saus door de inhoud van een klein blikje tomatenpuree samen met een eetlepel gedroogde oregano en een klein scheutje water met elkaar te mengen.

Breng het mengsel op smaak met wat zout en peper. 

Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Borstel de champignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de cherry tomaatjes door de helft. 

Serranoham, broccoli en basilicum pizza vierkant
Serranoham, broccoli en basilicum pizza  

Tip: deze stap is alleen als je zelf pizza deeg hebt gemaakt: Verdeel wat bloem over je werkblad en gebruik de deegroller om het pizza deeg uit te rollen.

Plaats de uitgerolde pizza bodem op een bakplaat met bakpapier erop. 

Verdeel de basis rode tomaten saus over de pizza bodem en beleg de bodem met de rode ui, champignon plakjes, broccoliroosjes, Serrano ham en cherry tomaatjes.

Maak de topping af door er geraspte kaas zoals een parmezaanse kaas over te verdelen.

Afbakken van de serrano ham, broccoli en basilicum pizza – 25 minuten

Bak de pizza in de oven voor ongeveer 20 minuten op 190 graden Celsius, of tot de pizza korst mooi goudbruin en knapperig is geworden.

Na het bakken verdeel je een 9 of 10-tal verse basilicum blaadjes over de pizza. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
23 stemmen

0 reacties op Serranoham, broccoli en basilicum pizza

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.