Selderij en aardappel soep

(29)

Hartige selderij en aardappel soep met een hint van limoen. Licht verfrissend, maar vooral verwarmend, perfect als lunch op koude dagen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-02-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Selderij en aardappel soep

Ingrediënten


  • ongeveer 10 selderij stengels
  • 2 grote kruimige aardappels
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 1/2 liter water
  • 200 ml creme fraîche
  • sap van 1 limoen
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • schilmesje
  • middelgrote pan
  • staafmixer

Selderij en aardappel soep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/selderij-en-aardappel-soep


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflookteen en snijd in grove stukken. Spoel de selderij stengels af onder koud water en snijd eventueel het onderste gedeelte weg. 

Snijd ook de selderij stengels in grove stukken. Schil de aardappels, was ze met koud water en snijd in grove stukken. 

Selderij en aardappel soep
Selderij en aardappel soep

De selderij en aardappel soep afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in een middelgrote pan. Fruit de ui en knoflook voor ongeveer een minuut. Voeg dan de selderij stengels en aardappel stukken toe. 

Bak nog een paar minuten, tot alles een beetje is gekleurd en de smaken en geuren vrij zijn gekomen. Giet de groentebouillon en het water erbij en breng aan de kook. 

Draai het vuur laag en laat nog ongeveer 15 minuten zachtjes koken, afhankelijk van de grootte van de aardappel en selderij. Gebruik de staafmixer voor een gladde soep. 

Voeg limoensap en crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-02-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
29 stemmen

0 reacties op Selderij en aardappel soep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.