Deze Scotch bonnet peper sambal is heel erg pittig, ideaal voor bij roti, kip of in wokgerechten. Binnen een handomdraai maak je zelf deze lekkere sambal!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-06-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/scotch-bonnet-peper-sambal
Begin met steriliseren van de weckpot. Vul het kleine pannetje met water en breng het water aan de kook.
Gebruik de vleestangen om de weckpot in het kleine pannetje met kokend water te leggen.
Draai het weckpotje een aantal keren om, zodat alle kanten schoon en steriel worden.
Doe een paar poedervrije latex handschoenen aan, dit hoef je niet te doen; maar wij raden dit toch sterk aan!
Haal de steeltjes van de scotch bonnet pepers af, en snijd deze door de helft. Herhaal deze stap voor de 2 kleine rode pepertjes.
Maak de rijpe tomaat schoon en snijd deze in stukken; dit hoeft niet heel nauwkeurig. Pel de knoflookteentjes en zet aan de kant.
Doe de gesneden scotch bonnet pepers in de blender, samen met de 2 rode pepertjes, gesneden ui en tomaat.
Plaats de deksel op de blender en pulseer een aantal keer. Voeg dan appelazijn, zout en zonnebloemolie toe.
Pureer de ingrediënten in ongeveer 15 seconden tot een sambal. Doe dit niet te lang, anders hou je enkel een prutje over.
Bewaar de scotch bonnet sambal in de gesteriliseerde weckpot in de koelkast tot maximaal 2 weken na openen. Geniet ervan!
Tip: liever toch zelgemaakte sambal oelek?
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-06-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-01-2024
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.