Schotse kwarteleitjes

(9)

Probeer met Pasen eens deze heerlijke Schotse kwarteleitjes. Zo klein en daarom extra lekker, zijn ze niet schattig? Klaar binnen 20 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-04-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-12-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Hapjes en snacks
Schotse kwarteleitjes

Ingrediënten


  • 12 kwarteleitjes
  • scheutje azijn
  • 225 gram gemengd gehakt (half-om-half)
  • 1 eidooier
  • handvol verse basilicumblaadjes
  • peper en zout naar smaak
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • panko (Japans broodkruim)
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie om te frituren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • middelgrote kom
  • 3 kleine kommetjes
  • pan met dikke bodem om te frituren

Schotse kwarteleitjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/schotse-kwarteleitjes


Voorbereiding – 10 minuten

Vul de kleine pan met water, eeen flinke snuf zout en een scheutje azijn en breng aan de kook. Kook de kwarteleitjes 3 minuten lang. Laat de eitjes meteen schrikken onder koud stromend water en pel ze dan voorzichtig.

Verwarm de neutrale olie in een pan met dikke bodem tot een temperatuur van ongeveer 170 graden Celsius.

Snijd de basilicumblaadjes fijn en breng het gehakt op smaak met de basilicum, eidooier, peper en zout. 

Schotse kwarteleitjes (scotch quail eggs)
Schotse kwarteleitjes (scotch quail eggs)

De Schotse kwarteleitjes afmaken – 10 minuten

Vul 1 klein kommetje met bloem, peper en zout. Het tweede kommetje met het ei en melk en klop dit los. Het laatste kommetje is voor de panko (Japans broodkruim).

Verdeel het gehakt in 12 porties en druk het plat in je hand, plaats een eitje in het midden en maak een bolletje. Zorg dat het ei volledig ingesloten zit.

Herhaal dit voor alle eitjes en haal ze dan eerst door de bloem, dan het ei en vervolgens door de panko. Zorg dat alle balletjes volledig bedekt zijn en frituur ze dan mooi goudbruin in enkele minuten. 

Geniet van deze heerlijke scotch quail eggs!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-04-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-12-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Schotse kwarteleitjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.