Deze scampi diabolique is een Belgische klassieker. Je kunt deze als hapje serveren, maar met een beetje meer saus ook een aanrader als pastasaus!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/scampi-diabolique
Als je diepvries garnalen gebruikt dien je deze eerst te ontdooien, dep ze daarna droog met keukenpapier.
Als ze nog niet gepeld zijn kun je dit het beste eerst doen, je kunt ter decoratie de staartjes eraan laten. Pel en snijd de sjalot en knoflooktenen fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze nog enkele minuten langer.
Bak dan paprika poeder en cayenne peper kort mee samen met de tomatenpuree. Op deze manier zal de tomatenpuree ontzuurd worden en zal de saus lekkerder worden.
Blus af met witte wijn en laat het enkele minuten inkoken. Breng op smaak met peper, zout, een flinke eetlepel crème fraîche en eventueel meer cayenne peper.
Heerlijk als hapje maar je kunt de saus ook minder lang inkoken en deze serveren als pastasaus. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.